torstai 16. helmikuuta 2017

Helpot kuningatar-muffinssit lasten kanssa leipoen


Nämä muffinssit ovat älyttömän helppoja ja nopeita tehdä. Pohjat syntyy vain sekoittamalla aineet yhteen ja helppo kuorrutus saa makua valmiiksi maustetusta tuorejuustosta. Muutama marja päälle, niin herkku on valmis.


Nuorempi tytöistä oli jo muutaman päivän kysellyt "Mä haluun leipoa jotain, koska leivotaan?" ja hetken päästä myös vanhempi tytöistä innostui ajatuksesta. Molempien toiveena oli muffinssit, joten kaivoin äärettömän ihanan mehevän omenapiirakan ohjeen esille ja aloimme leivontapuuhiin. Muffinsseihin käytimme samaa taikinaa kuin piirakassa, eli marjat ja kauramurupäällisen unohdimme tällä kertaa. Taikina on ihanan helppo tehdä ja tytöt selvästikin tykkäsivät aineiden mittaamisesta, taikinan sekoittelusta ja taikinan lusikoimisesta muffinssipellin koloihin :)


Valmiit muffinssit kuorrutettiin miedon makuisella kerma-tuorejuustoseoksella. Mein 7v, joka on hurautellut silloin tällöin yleiskoneella välipalaksi hedelmärahkaa, innostui kokeilemaan nyt käsivatkaimen käyttöä. Vatkaimen käyttö sujui tosi kivasti, ja hän tekikin tuon kuorrutteen ihan itse. Lopulta kaikki saivat pursotella oman ruusukkeensa muffinssin päälle ja kaivettiin pakkasesta koristeeksi vielä hieman marjoja. Vaikka ne eivät olleetkaan tuoreita, niin kyllä vain maistuivat ihanilta tuossa päällä. Olivat piste i:n päällä. Kesää odotellessa.. :)

Tuon piirakan pohjataikina toimi ihan kivasti myös näissä muffinsseissa. Tosin mieltäni jäi kaivertamaan, olisiko lopputulos vieläkin parempi (=mehevämpi), jos päälle ripottelisi marjoja ennen paistamista. Hmm. Sitä pitääkin testailla ensi kerralla, kun tytöt taas innostuvat muffinsseista, luultavasti jo pian :)


Helpot kuningatar-muffinssit 

n. 12 kpl

Taikina:
2 kananmunaa
1.25 dl öljyä   
1.25 dl (vadelma)mehua
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päällinen:
1.5 dl Flora Kuohua
200 g kuningatar-tuorejuustoa
0.5 tl vaniljajauhetta
1 rkl tomusokeria

Ohje:
Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Lusikoi taikina muffinssipellillä oleviin muffinssivuokiin. Jätä vuokiin reilu sentti tilaa kohota. Paista 200 asteessa, kunnes kypsiä eli n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellillä ja nostaa sen jälkeen pois pelliltä ja jäähdytä kokonaan hyvin peitettynä.


Kun muffinssit ovat jäähtyneet, tee kuorrutus. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mausta vaniljajauheella ja tomusokerilla. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursottele muffinssien päälle. Koristele vielä vadelmilla ja mustikoilla. 

6 kommenttia:

  1. Lasten kanssa on tosi kiva leipoa :) Ja he kyllä tykkäisivät leipoa joka päivä :) Nämä näyttävät herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ovat kyllä ihania apulaisia keittiössä :) Meidän vanhempi on tosin tällä hetkellä enemmän innostunut ruoanlaitosta kuin leipomisesta, mutta hänetkin saa edelleen mukaan pöllyttämään jauhoja. Ainakin jos pullataikina odottaa tai on puhetta muffinsseista.. Kiitos Viherrilli :)

      Poista
  2. Vautsi, marjat koristeena toimii kyllä erittäin hyvin. Mulla olisi kuningatar-tuorejuustoa jääkaapissa ja nyt kovasti raksuttaam että mitähän siitä vois tehdä. Kuppikakut, aina hyvä vaihtoehto :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjat ovat tosi ihania koristeita! Odotankin jo innollaa kesää, niin saa helpommin hoidettua koristelun :) Meillä käytetään aika harvoin valmiiksi maustettuja tuorejuustoja, mutta hyvin toimivat mm. tällaisissa. Tuosta kuningatar-versiostakin saa tehtyä vaikka mitä :P Kiitos Jack :)

      Poista
  3. Ihanan näköisiä muffinsseja olette taiteilleet <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...