maanantai 19. tammikuuta 2015

Nopea marmoroitu rommisuklaafudge



Yksi blogini suosituimmista ohjeista Joulun alla oli marmoroidut minttusuklaafudget. Töissä työkaverini kertoi tehneensä piparminttuisia versioita ja mietti ääneen valkosuklaisen osan paksuhkoa koostumusta. Muistin samassa kaapista löytyvän rommiaromipullon ja sain samantein päähäni testailla suklaafudgesta rommin makuisia. Muutin samalla ohjetta sen verran, että valkosuklainen osa tuli hieman helpommin levitettäväksi. Näistä tuli hyviä! Juuri sopivasti (=reippaasti) rommin makuisia. Vain rommiin sopivat rusinat puuttuivat ;)


Ohje on ihanan helppo ja nopea tehdä. Ja lopputulos maistuukin aivan ihanalta :) Ohjetta on helppo varioida haluamansa makuisiksi. Näitä rommiversiota meillä tarjottiin viime Jouluna ja maistuivat erityisesti rommisuklaan ystäville.


Osa fudgepaloista päätyi myös Joululahjaksi. Jos pitää rommista ja suklaasta, niin todennäköisesti pitää hurjasti myös näistä.

Nopeat marmoroidut rommisuklaafudget

Koosta riippuen n. 60 palaa

Aineet:
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)

250 g tummaa suklaata (n.50%)
2 tl rommiaromia

150 g valkosuklaata
1 tl rommiaromia

Ohje:
Vuoraa n. 20 x 20 vuoka leivinpaperilla. Rouhi suklaat pieniksi.

Ota esille kaksi kattilaa. Laita toiseen n.2 1/4 dl kondensoitua maitoa sekä pienemmäksi pilkottu tumma suklaa. Laita toiseen kattilaan loput maidosta sekä rouhittu valkosuklaa. Laita molemmat kattilat levylle ja lämmittele seoksia välillä sekoitellen kunnes suklaat sulaa.

Kun suklaat on sulaneet, sekoita valkosuklaaseoksen joukkoon 1 tl rommiaromia. Lisää tummaan suklaaseokseen 2 tl rommiaromia.
Toimi nopeasti. Kaada melkein kaikki (säästä n.1 rkl) tummasta suklaasta vuokaan ja levitä nopeasti leivinpaperoidun vuoan pohjalle. Levitä päälle valkosuklaaseos ja tiputtele sen päälle sivuun ottamasi tumma suklaaseos nokareittain. Vetele heti veitsellä pintaan kuvioita. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään n. 2 tunnin ajaksi tai kunnes levy on tarpeeksi jähmettynyt leikkaamista varten. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.


Vinkit:
* Toimi nopeasti sen jälkeen kun olet saanut suklaat sulatettua. Seokset jämähtävät äkkiä, ja pinnasta tulee helposti röpelöinen.

* Jos pinta ei tasoitu itsekseen, napauta vuokaa voimakkaasti pöytää vasten, niin pinta tasoittuu. Jos pinta jää tästä huolimatta röpelöiseksi, voit painella massaa kevyesti kädellä tasaisemmaksi. Laita tällöin esim. leivinpaperin pala massan päälle ja painele massaa sen avulla.
* Voit käyttää suklaamassan levittämiseen myös muun kokoista vuokaa. Isompaan vuokaan tehdystä tulee matalampia paloja ja pienempään vuokaan tehdystä paksumpia.
* Säilytä fudget jääkaapissa. Fudget kestävät myös pakastamisen.

 

 

8 kommenttia:

  1. Lurps! Tarvitseeko sanoa muuta... Nyt on pakko jo alkaa testaileen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Slurps tosiaan! ;) Näitä ei pystynyt montaa syömään kerrallaan, olivat sen verran tuhtia ja täynnä makua. Paitsi taisi niitä ylijääneitä, ei-niin-nättejä reunapaloja mennä muutama pala.. ;) Testailepas ihmeessä sinäkin :)

      Poista
  2. Tein isälle joululahjaksi marmoroituja minttusuklaafudgeja. Hyviä oli! ;)
    Mulla oli molempia suklaita vähän liian vähän ja valkosuklaa ei jähmettynyt kunnolla. Muuten onnistui hyvin ja aion tehdä toistekkin. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että maistuivat! :) Ne minttuiset on kyllä tosi hyviä, melkein kuin pätkiksiä, nams! Suklaan määrä tosiaan vaikuttaa jähmettymiseen, mutta jatkoa ajatellen vinkkaan, että jos suklaita on hintsusti, voi fudgeja voi tehdä vaikka puolikkaan annoksen kerrallaan. Sen lopun kondensoidun maidon voi vaikkapa pakastaa seuraavaa kertaa varten :)

      Blogistani löytyy muuten kaksi erilaista piparminttuohjetta (http://suklaapossu.blogspot.com/2014/11/marmoroidut-minttusuklaafudget.html ja http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/09/marbled-mint-chocolate-fudge.html) Toisessa on käytetty piparminttuaromia ja toisessa piparminttuöljyä. Itse pidän tuosta piparminttuöljy-versiosta enemmän, siinä mintun maku on hieman aromi-versiota raikkaampi. Mutta herkullisia toki molemmat :) Kumpaakohan sinä käytit?

      Poista
  3. Nämä jo melkein maistuvat suussa - niin herkullisen näkösiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin herkullisen makuisiakin. Oikein rommisuklaan ystävän unelmia! :) Kiitos :D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla öljylläkin joskus :) Silla sää jo muutamalla tipalla reilusti raikkautta. Suklaata kannattaa tällöin pistää hieman vähemmän kuin aromin kanssa, kun öljystä ei tule tule nestettä juurikaan. Ihania ovat :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...