sunnuntai 24. elokuuta 2014

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit


Tein nämä supernopeat punaherukka-valkosuklaamuffinit löydettyäni jääkaapista edellisistä leivonnaisista ylijäänyttä turkkilaista jogurttia. Taikinan tekemiseen ei tarvita taaskaan vatkainta, vaan aineet sekoitetaan nopeasti käsin. Koostumus ei tästä huolimatta ole yhtään huono, vaan mukavan mehevä ja pehmoinen. Taikinan pehmeyden salaisuus piilee osin jogurtissa ja osittain perunajauhoissa. Kosteutta näihin tulee punaherukoiden lisäksi valkosuklaasta. Nam!


Blogistani löytyy jo miltei samanlainen ohje raparperiversiona tämän linkin takaa, mutta kun en koskaan malta leipoa täysin samalla ohjeella, niin tässä on pieniä muutoksia. Tällä alla olevalla ohjeella koostumus on ehkä aavistuksen höttöisempi, vaikka molemmilla tulee hyviä. Muffini on sisältä mehevän kostea, pehmeä ja ehkä aavistuksen tahmainenkin valkosuklaasta johtuen.

Kirpeät punaherukat sopivat näihin tosi ihanasti, mutta myös muut kirpeät marjat olisivat ihan yhtä hyviä valintoja. Punaherukkakausi taitaa olla pikku hiljaa tältä kesältä ohi, mutta nyt syksymmällä näihin voi laittaa vaikka puolukkaa tai vadelmaa. Keväällä taikinaan voisi pilkkoa raparperia. Hyvää helposti ja nopeasti!

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit

n. 12 kpl

Aineet:
100 g leivinmargariinia tai voita
100 g turkkilaista jogurttia
2 munaa
3.5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1.75 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g valkosuklaata rouhittuna
n. 3 dl punaherukoita

Ohje:
Sulata voi mikrossa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon jogurtti sekä munat yksitellen hyvin välillä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet (ei valkosuklaata eikä punaherukoita) keskenään. Lisää rasvaseokseen käännellen niin, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Rouhi valkosuklaa pienemmäksi. Ota muutama punaherukka erikseen. Lisää 75 g valkosuklaata sekä suurin osa punaherukoista taikinaan hyvin käännellen.

Käyttämällä muffinipeltiä tai tukevia muffinivuokia, taikina nousee paistuessaan ylös päin ja saat näin korkeammat muffinit. Jos käytät muffinipeltiä, laita paperiset muffinivuoat pellin koloihin. Jaa taikina 12 vuokaan. Taikina on aika tönkköä, joten ehkä helpointa on käsitellä sitä käsin nostelemalla. Voit täyttää vuoat lähes täyteen, sillä taikina ei nouse paljoakaan. Painele päälle vielä muutama jäljellä oleva punaherukka taikinan pinnalle ja ripottele loput ruohitusta valkosuklaasta myös pinnalle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia kypsiksi. Anna jäähtyä hetki. Voit sirotella valmiin muffinin päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki:
* Voit käyttää myös pakastemarjoja. Kääntele ne lopuksi taikinaan nopeasti jäisinä, niin taikina ei värjäydy marjojen mehusta. Paistoaika saattaa hieman pidentyä jäisiä marjoja käytettäessä.
* Kokeile punaherukoiden sijasta muitakin kirpeitä marjoja, vaikka puolukoita tai vadelmia.

6 kommenttia:

  1. Eilen viimeksi kävin vielä keräämässä puskista punaisia ja vieläkin niitä sinne jäi... täytyy varmaan hankkia uusi pakastin punaisia varten :)
    Taidanpa sunnuntain kunniaksi leipoa näitä muffinsseja =) Kiva ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaherukat ovat tosi ihania ja keräilin niitä itsekin pakkaseen jonkin verran. Harmikseni en saanut aivan niin paljon kuin olisin halunnut, vaikka hyväksi käytin myös naapurin pensasta, luvan kanssa toki ;) Onneksi niitä piisaa kuitenkin muutamaan vispipuurokattilalliseen, se on niin hyvää!

      Tämä ohje on tosi kiva, kun saa sekoittaa vaan aineet sekaisin. Nykyään aika mennä viuhahtaa ja tuntuu olevan aina vaan vähemmän ja vähemmän aikaa leipomiselle, niin tällaiset helpot (mutta silti herkulliset) ohjeet on ihan mun lemppariohjeita. Ehditkö jo testailemaan? Olisi kiva kuulla mitä pidit :)

      Poista
  2. Ihania! Mehevän näköisiä herkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kodin Onni :) Oikein meheviä olivatkin :)

      Poista
  3. Nami.:) Nätit kuvat! Valkosuklaa ja punaherukka on kyllä ihana yhdistelmä, olen itsekin sen todennyt muffinssien muodossa.:) Ovat ehkä jopa parhaimpia muffinsseja, joita olen syönyt/tehnyt!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :D Nämä ovat minustakin yksi parhaimmista muffineista. Punaherukan ja valkosuklaan salaisuus lienee kirpeän ja makean yhdistämisessä, nam!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...