torstai 26. kesäkuuta 2014

Valkosuklaa-raparperimuffinit

Juhannuksen aikaan tuli tehtyä jotain, mitä en juuri koskaan tee. Nimittäin leivoin toistamiseen samalla tutulla ohjeella. Mieleni teki tehdä raparperista jotain helppoa, mihin tulisi myös valkosuklaata. Muistin vuosia sitten tekemäni herkulliset valkosuklaa-raparperimuffinit. Ajattelin, että ehkä makuni on niistä päivistä muuttunut, ja halusin kokeilla pitkästä aikaa niitä. Ja kyllä maistuivat edelleen, aivan ihania!



Tai no ei tämäkään ole ihan prikulleen identtinen edellisen kanssa (vanha ohje löytyy täältä.). Testailin muutama vuosi sitten useampaakin samankaltaista ohjetta ja tämä jäi helppoudessaan ja maukkaudessaan mieleeni.


Muffinit ovat tosi meheviä, sillä taikinaan upotetut valkosuklaan palaset tuovat raparperin lisäksi muffiniin ihanaa kosteutta. Kirpeä raparperi ja makea valkosuklaa sopivat tunnetusti muutenkin yhteen mielettömän hyvin.
 

Kuten usein, myös näissä raparperin kirpsakkuus on voimakkaimmillaan heti tuoreena ja se tasaantuu seuraavaan päivään mennessä. Siis jos näitä vain on enää silloin jäljellä ;) Kirpeitä nämä eivät kuitenkaan ole, vaan enemmänkin makeita, ihanan valkosuklaisia.


Muffinit ovat kaiken lisäksi todella helppoja tehdä, sillä taikinaa varten ei tarvita vatkainta. Aineet vain nopeasti sekaisin ja uuniin. 

Valkosuklaa-raparperimuffinit

n. 16 kpl

Aineet:
2 munaa
1.5 dl sokeria
1.25 dl piimää
0.75 dl juoksevaa rasvaa
3.25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
3 dl (n. 150 g) pieniä raparperin paloja 

Ohje:
Pilko suklaa reilun puolen sentin kokoisiksi paloiksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sekoita joukkoon sula rasva ja piimän kanssa. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa. Kääntele joukkoon raparperin palaset ja rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Koita kypsyys esim. hammastikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on muffinit kypsiä. Anna jäähtyä. Voi halutessasi ripotella hieman tomusokeria pinnalle koristeeksi.

Vinkki:
* Kokeile korvata raparperi muilla kirpeillä marjoilla. Esimerkiksi puolukoilla, punaherukoilla tai vadelmilla.


Ulkona oli kuvaushetkellä pitkästä aikaa hieman aurinkoista, joten siirryin sinne kuvailemaan. Oli tosi kiva kuvailla, kun valoa oli joka puolella. Montaa kuvaa en ehtinyt kuitenkaan nappaamaan pienten sormien tullessa pöytään hakemaan omiaan.. :)


Osa suklaanpaloista suli taikinan joukkoon, ja osa jäi herkullisiksi makeiksi sattumiksi. Muffinien vaniljainen tuoksukin oli niin herkullinen, että ensimmäinen kuvausta varten halkaistu muffini katosi nopsaan parempiin suihin ja tästä viisastuneena nappasin seuraavat kuvat äkkiä ennen katoamista.



6 kommenttia:

  1. Taivaallisen kuulloiset maut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ssiiri :) Joka vuosi on pakko tehdä edes yksi leivonnainen jossa yhdistää raparperi ja valkosuklaa, niin hyviä ne ovat yhdessä!

      Poista
  2. Ihana resepti! Yksinkertainen ja kuulostaakin tosi maukkaalta - valkosuklaa ja raparperi! Testiin menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Helppoja ja tosi tosi hyviä! :D

      Poista
  3. Tein näitä, vaihdoin vain raparperin vadelmaan - tuli ihanan meheviä ja kosteita muffineja :) ja valmistuivat nopeasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna kommentistasi :) Hienoa kuulla, että muffinit onnistuivat myös vadelmista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...