tiistai 7. tammikuuta 2014

Kaura-kookoskeksit

Nämä ovat niin mahdottoman hyviä keksejä! Keksit ovat miltei kuin kauralastut, mutta kookos antaa aivan ihanan säväyksen näihin. Kookoksen ystävän unelmakeksit :)


Ohje on niin helppo, että näitä on tullut tehtyä jo useammankin kerran. Keksit ovat reunoilta ihanan rapeita, ja keskeltä hieman sitkeitä. Viimeksi tein näitä Joulunalla ja laitoin mukaan Joulun herkkupakettiin liköörien ja karamellisoitujen pähkinöiden seuraksi.

Alkuperäisohje on Myllyn Paras-sivuilta, mutta olen vähentänyt rasvan ja sokerin määrää.

Kaura-kookoskeksit

Koosta riippuen n. 50 kpl

Aineet:
100 g sulatettua leivinmargariinia
0.75 dl sokeria
0.75 dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna
1½ dl kookoshiutaleita
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Ohje:
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita (35-50 kpl) uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla koosta riippuen n.5-10 min.. Keksit ovat valmiit, kun ne ovat saaneet hieman väriä reunoihinsa ja ovat laskeutuneet lituskaisiksi. Anna jäähtyä kunnolla. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkki:
* Jos haluat, voit lisätä joukkoon myös kuivattuja karpaloita, pähkinöitä, hienonnettua mantelia yms.
* Lyhentämällä paistoaikaa saat pehmeämpiä keksejä. Vähennä tällöin paistoaikaa 1-2 minuutilla. Paista vain sen verran, että keksit ovat hieman hatun muotoisia eli laskeutuneet reunoilta, mutta keskeltä edelleen pulleita ja pehmeitä. Keksit kypsyvät vielä uunista poisoton jälkeenkin, mutta jäävät ihanan pehmeiksi ja kosteiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...