lauantai 2. marraskuuta 2013

Rapeat riisimuro-suklaakarkit

Tein näitä pieniä makupaloja jo muutama viikko sitten, mutta ovat jääneet päivittämättä blogiin muiden leivontaohjeiden kavutessa ohi. Nämä kuitenkin olivat niin helppoja ja hyviä, että laitan ohjeen jakoon. Muistan, että näiden teko alkoi siitä, että halusin leipoa jotain suklaista ja mielellään niin helppoa, jonka voisin tehdä samalla kun lapset syövät iltapalaa. Selailin lapsena saamaani Tonttutuvan leivontakirjaa, josta olen koittanut vain yhtä ainoaa reseptiä. Kirjan nimestä voisi päätellä kirjasta löytyvän vain jouluisia ohjeita, mutta suurin osa ohjeista sopii mainiosti loppukesään kun marjat ja omenat kypsyvät. Kirjasta löytyi useampikin ohje, joita haluaisin joskus testata, mutta useammat vaativat niistä hieman enemmän aikaa mitä mulla oli. Silmiini osui yllättäen suklaisten riisimuromakeisten ohjeen. Koska kaapissa oli edelleen Vapun jäljiltä riisimuroja ja kookosrasvaa, päätin tehdä niitä. Nämä valmistuivat todellakin samaan aikaan kun syötin kuopukselle puuroa ja pidin esikoiselle seuraa. Helppoa ja hyvää!



Tein karkkimassan niistä suklaista, mitä sattui kaapista sillä hetkellä löytymään, mutta mukaan voi toki laittaa muitakin suklaita tai sekoittaa joukkoon vaikka rouhittuja pähkinöitä. Nopeuttaakseni makupalojen valmistumista tein suklaamassasta levyn, niin sain sen nopeammin jääkaappiin jähmettymään. Karkit voisi laittaa myös pieniin konvehti- tai muffinivuokiin.

Karkit olivat ihanan rapeita ja suklaisia. Valmiit palat kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Suklaiset riisimurokarkit

Aineet:
6 dl riisimuroja
250 g suklaata (laitoin 100 g maitosuklaata, 150 g tummaa suklaata (n.50%))
1 rkl vaniljasokeria
1 mm suolaa
15 g kookosrasvaa

Ohje:
Sulata suklaat ja kookosrasva varovasti mikrossa. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja suola. Sekoita joukkoon riisimurot  hyvin sekoittaen ja kaada seos levittäen leivinpaperoidun n. 22 x 22 cm kokoiselle alustalle. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Leikkaa levy paloiksi tai halkaise käsin.

Vinkit:
* Suklaana voi käyttää halumaansa suklaata ja lisätä joukkoon vaikka kuivattuja hedelmiä. Hyviä yhdistelmiä voisi olla valkosuklaa ja kuivatut karpalot. Tai maitosuklaa ja joukkoon rouhitut daim-patukat.
* Voit halutessasi laittaa massan jähmettymään myös vaikka pieniin muffini- tai konvehtivuokiin valmiiksi annoskokoisiksi paloiksi.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Linkkasin tämän omaan blogiini kun kirjoitin tämän pohjalta tekemästäni karkkipäiväherkusta. Kiitos myös kivasta blogista, herkullisia juttuja täältä löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että ohjeesta oli teille iloa :) Kiitos Pilvikiekura :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...