sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Minttusuklaakonvehdit

Testasin jo muutama viikko sitten kahta hankkimaani konvehtimuottia. Toinen oli silikoninen sydänmuotti ja toinen muovinen puolipallo-muotti. Kaapista löytyi Mintunmakuisia Candy Melts-nappeja, joista tein kuoren. Olin myös hankkinut testimielessä viime nettitilauksen yhteydessä pienen Mint Chocolate Flavor-aromipullon, jota päätin samalla laittaa täytteeseen.






Konvehdit irtosivat sydänmuoteista todella helposti. Pieniä kauneusvirheitä niissäkin, mutta näyttääpä ainakin itsetehdyiltä :) Sen sijaan muovisesta puolipallo-konvehtimuotista niitä oli todella hankala saada irti. Kuori niissä oli hieman ohuempi ja ne napsahtivat rikki poistamisvaiheessa. Niin napsahti koko konvehtimuottikin. Onkohan siihen on joku oma kikkansa saada konvehdit irti muovisista konvehtimuoteista, tietääkö kukaan?

Hyviä näistä kuitenkin tuli :)

Candy Melts-napit riitti 13 konvehdin kuoriin ja pohjiin. Täytteestä jäi reilusti yli.

Minttusuklaiset täytekonvehdit

Täyte:
1.25 dl vispikermaa
75 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
n. 1.5 mm Mint Chocolate Flavor-aromia

Kuoret:
120 g Mintun makuisia Candy Melts-nappeja

Ohje:
Sulata Candy melts-napit. Kaada suklaata n. 13 konvehtimuotin kolot täyteen. Käännä muotit väärinpäin jonkin kulhon päällä ja kopisuttele ylimääräiset suklaat pois. Konvehtimuotin koloihin jää suklaata ja siitä muodostuu konvehdin kuori. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Vatkaa sillä aikaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää sulatetut suklaat vatkaten. Lisää minttu-aromia maun mukaan joukkoon. Ota konvehtimuotti pois jääkaapista ja pursota täytettä kolot liki täyteen. Jätä kolot n. 1 mm vajaaksi. Laita täytteen päälle sulaa Candy Melts-suklaata "kanneksi" = konvehdin pohjaksi. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Poista konvehdit muoteista.

4 kommenttia:

  1. Mistä noita candy melts nappeja saa ?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin jotkin netistä löytyvät leivontatarvikeliikkeet myyvät niitä. Esimerkiksi Confetti, Ullan Unelma ja Leipurinputiikki. Näitä mintunmakuisia olen nähnyt myynnissä harvemmin, mutta viimeksi tilasin niitä Confetista heti kun niitä oli jälleen myynnissä.

      Poista
  2. nam, miltä näyttää!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...