perjantai 20. syyskuuta 2013

Palttoonapit lohitäytteellä

Nämä lohitäytteiset napit saivat kehuja juhlissa. Ja olivat kyllä ihan mahdottoman hyviä! Olen tehnyt samantapaista täytettä joskus vuosia sitten ja silloinkin nämä herkkupalat katosivat pöydästä nopeaan. Nämä tuli tehtyä vähän kuin vahingossa, sillä sain äidiltäni pienen ruohosipulituorejuustopaketin ja edellisistä leipomuksista oli jäljellä ranskankermaa ja kermaviiliä. Eipä tullut mieleen tehdä muuta kuin jotain lohista. Ja hyvä niin. Nämä olivat ihania!




"Alustana" näihin voi toki käyttää vaikka ruissipsejä, mutta silloin ne kannattaa syödä välittömästi, sillä ruissipsit kostuvat ja pehmenevät todella nopeasti. Jos tahnan laittaa edes tuntia aiemmin, kannattaa ehdottomasti käyttää palttoonappeja. Joka tapauksessa täyte kannattaa laittaa mahdollisimman lähellä tarjoilua. Täytteen voi toki tehdä jo vaikka edellispäivänä valmiiksi ja laittaa esim pursotuspussiin.


Lohitäyte palttoonapeille

n. 40-45 palttoonapille

Aineet:
350 g lämminsavulohta
1 dl ranskankermaa
1 dl kermaviiliä
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 pieni punasipuli
2 rkl kuivattua ruohosipulia/n. 0.5 dl tuoretta ruohosipulisilppua

Lisäksi:
Palttoonappeja

Koristeluun:
Ruohosipulia

Ohje:
Hienonna punasipuli hyvin pieneksi. Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä tahnaa palttoonappien päälle. Koristele vaikka silputulla ruohosipulilla tai pienellä ruohosipulin varren pätkällä.


4 kommenttia:

  1. Ihana suolainen tarjottava! Käytän myös paljon savulohitahnaa juhlissa (ja muutenkin ;)), teen sen yleensä Kinuskikissan ohjeella. Nämä on kyllä helppoja tehdä, kauniita ja suussa sulavia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat tosi hyviä :) Punasipuli antoi todella mukavan säväyksen ja sopi lohen kanssa ihan mahdottoman hyvin yhteen. Vaikken raa'asta sipulista yleensä välitäkään.. :) Savulohi on mullakin ahkerassa käytössä, niin arjessa kuin juhlassakin. Näitä löytyä taitaa taas viikonloppuna meiltä, kun palttoonappejakin on vielä jäljellä :) Helppoa ja hyvää :P

      Poista
  2. Nämä ovat jo pitkään olleet to do-listalla. Ehkäpä viimeistään ensi kesän rippijuhliin..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti tekemään näitä rippijuhliin :) Ovat todella hyviä juhlatarjottavia helppoutensa vuoksi ja myös todella näppärän kokoisia suupaloja, jos vaikka tarjottavaa on hiemankin enemmän. Lisäksi nämä maistuivat ainakin meidän juhlissa myös niille, jotka eivät normaalisti kalasta edes kovin paljoa välitä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...