keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Mehevät sitruunaiset muffinit

Samalla kun tein pehmeitä suklaamuffineita, tein myös näitä pieniä sitruunavivahteisia muffineita. Käytin näihin loppupätkän kesäkurpitsaa ja myös näistä tuli ihanan pehmeitä ja meheviä. Olen nyt niin ihastunut kesäkurpitsan käyttöön makeissa leivonnaisissa sen ihanan mehevyyttä tuovan ominaisuuden takia, että käytän sitä jatkossa taatusti enemmän! :)



Laitoin muffineihin nesteeksi jääkaapissa kököttänyttä appelsiini-mango-mehua. Vaikka muffini itsessään maistui mukavan hennon hedelmäiselle, halusin tehdä siihen vielä jonkin sopivan päällisen. Jääkaapista käteen tarttui Lemon Curd-purkki ja päätös oli valmis. Lemon Curd-kuorrute oli kuitenkin sen verran voimakkaan sitruunainen, että sen alta muffinin hennon hedelmäistä makua ei enää kuitenkaan erottanut, vaan yleisvaikutelma oli sitruunainen. Hyviä joka tapauksessa :)

Lemon curd-kuorrute jäi hieman löysemmäksi kuin halusin, se pysyi juuri ja juuri muffinin päällä. Kuorrutteen maku oli kuitenkin hyvä. Muffinit itsessään ovat maidottomat ja maistuivat toki hyviltä myös ilman kuorrutusta. Nämä olivat aika kivoja, pieni, meheviä suupaloja :) Myös nämä pääsivät työpaikalle ja katosivat pöydältä työpäivän aikana.

Mehevät tropical muffinit

n.48 minimuffinia tai 12 isoa

Aineet:
2.5 dl fariinisokeria
1 dl öljyä
2 munaa
1 dl appelsiini-mango-mehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
1.5 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrutus:
50 g Lemon curd-tahnaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
25 voita sulatettuna

Ohje:
Sekoita fariinisokeri, öljyä, mehu ja munat keskenään hyvin sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen, älä kuitenkaan vatkaa sen enempää kuin tarpeen. Sekoita joukkoon lopuksi kesäkurpitsaraaste nopeasti sekoittaen. Jaa taikina voideltuihin minimuffinipellin koloihin.
Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia, kunnes muffinit tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä. Varo paistamasta liikaa, ettei muffinit suotta kuivu. Anna jäähtyä muutama minuutti muffinipellillä ja ota ne sen jälkeen pois. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen lisäämistä.
                                 
Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen aineet sekaisin. Seos on melko juoksevaa. Laita tarvittaessa kuorrute hetkeksi jääkaappiin, niin se jähmettyy hieman ja on helpommin levitettävissä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...