tiistai 17. syyskuuta 2013

Chocolate cookies with caramel filling / Suklaakeksit kinuskisydämellä

Vietimme siis viikonloppuna toistamiseen kuopuksemme syntymäpäiväjuhlia. Osa tarjottavista oli samoja kuin viikkoa aiemmin. Mm. nämä herkulliset kinuskitäytteiset suklaakeksit ja aiemmin postaamani minttusuklaafudget, löytyivät taas pöydästä. Tulihan sitä testattua myös uusia juttuja. Tarjolla oli mm. nougat-vaniljakakkua, pepperonihyrriä, maailman parasta tiramisua(!), pekonimunapiirakkaa ja herkullisia palttoonappeja lämminsavulohitäytteellä ja savukinkku-paprikapiirakkaa. Naputtelen ohjeita pikkuhiljaa tännekin :)






En ole koskaan ollut keksifani, mutta nyt jostain syystä olen innostunut niiden tekemisestä. Ehkä syy on siinä, että itse tekemällä saa niiiiin paljon parempia keksejä kuin kaupasta. Keksien pitää mielestäni olla kosteita, hieman sitkeitä ja sellaisia joissa on tarpeeksi makua. Mielessäni on ollut erilaisia testattavia keksireseptejä ja näin jokunen päivä sitten Suklaapandan sivuilla omar-keksit, jonkalaisia olin itsekin suunnitellut tekeväni. Kauppareissulta mukaani tarttui kuitenkin Omar-pussin sijasta toffeerullia sekä dumle-suklaalevy, jotka halusin upottaa keksien sisuksiin. Nämä kinuskiyllätyksen sisältävät keksit ovat päältä rapeita, mutta sisältä pehmeitä, hieman sitkeitä, suklaisia ja kinuskisia! Eli mitäpä muuta kuin aivan mielettömän hyviä!

Center-nappeja käytettäessä keksien sisus oli selkeästi kinuskisempia. Dumle-levyn palojen toffee sen sijaan ei maistunut kovinkaan paljon, vaan keksit olivat lähinnä maitosuklaa-täytteisiä. Mielestäni hyviä joka tapauksessa :) Vein juhlista ylijääneet keksit töihin ja kehuja sateli :)

Chocolate cookies with caramel filling / Suklaakeksit kinuskisydämellä   

n. 30 kpl

Aineet:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhoa
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g maitosuklaata pieneksi pilkottuna
50 g tummaa suklaata pieneksi pilkottuna

Lisäksi:
2.5 pötkö Center-nappeja (yht. 30 nappia)
tai 2 pientä (100g) suklaalevyä Daim-suklaata

Ohje:
Vatkaa huoneen lämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ei suklaita) hyvin sekoittaen, älä kuitenkaan vaivaa taikinaa. Kääntele lopuksi joukkoon pilkotut suklaat.

Tee taikinasta pötkö ja jaa taikina n. 30 yhtä suureen palaan. Pyörittele paloista palloja ja litistä niitä kämmeniesi välissä hieman lyttyyn. Paina suklaanappi lätyn keskelle ja nostele reunoja napin ympärille. Pyörittele palloja käsissä. Alla yksi suklaasormin otettu vaihekuva..


Varmista, että koko nappi on suklaataikinan peitossa, sillä muuten napin sisältö valuu uunissa ulos (varoittava esimerkki alla).


Muotoile halutessasi keksejä pallon sijasta vaikka neliöiksi (kuten alempana). Laita keksikasat pellille. Paista 175 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes keksit ovat hieman laskeutuneet ja pinta ei enää kiillä. Keksit ovat tässä vaiheessa vielä erittäin pehmeitä, mutta kovettuvat hieman jäähtyessään. Anna olla pari minuuttia pellillä ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Keksit ovat parhaimmillaan heti pian jäähdyttyään, mutta maistuvat toki vielä myöhemminkin. Säilytys ilmatiiviissä rasiassa. Keksit voi myös pakastaa.



12 kommenttia:

  1. Okei, nämä menevät kyllä ehdottomasti kokeiluun pian! :) Kuola valuu jo pelkästään kuvia katselemalla, näyttää just niin ihanan pehmeiltä ja meheviltä kun vaan olla ja voi! O_o

    www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe :D Kerropas testattuasi mitä pidit! Itsekin tekisi mieli tehdä näitä jo uudestaan, ehkä voisi koittaa seuraavaksi kunnon perusdumlea :)

      Poista
  2. Voi ei miten ihania! Kyllä sun vieraiden on kelvannut tulla kahvipöytään ;D
    Mä olen suunnitellut seuraaviin juhliin pelkkiä suklaaleivonnaisia, nämäkin sopisi sinne oikein hyvin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla on tapana tupata juhlissa kahvipöytä (pikemminkin pöydät, toinen makealla ja toinen suolaisille ;) ) hieman liiankin täyteen kaikenlaista. Se vaan on niin kiva kun tulee enemmän vieraita ja saa kunnolla testata kaikenlaisia erilaisia juttuja, eikä tarvi itse syödä kaikkea :)

      Nämä olivat mielestäni ihania! Voin lämpimästi suositella leipomaan :)

      Poista
  3. Apua miten herkullisen näköisiä! Tekis mieli testata tätä ohjetta heti itsekin! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :D Eiku vaan leipomaan, hus ;) Nämä on aika nopeita tehdä, vaikka täytteen tunkemisessa onkin hieman normikeksejä enemmän askartelua.

      Poista
  4. Pakko kyllä testata. Kuulostavat niin nameille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä :) Mä ja monet muut keksejä syöneet pitivät näistä kovin! Ovat kyllä ihan erilaisia kuin mitkään kaupan keksit :)

      Poista
  5. Ei muuta kuin että näyttää syntisen hyviltä kekseiltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sellaisilta nämä mielestäni maistuivatkin :)

      Poista
  6. Pakko nyt kysyä, että minne sä laitat sun kaikki leipomukset/kuka ne syö? :D Nää kuulostaa niin hyviltä, ja aionkin viikonloppuna kokeilla näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih! :D Vuosi sitten tuli kieltämättä leivottua aika tiuhaa tahtia, kun aikaa kerran oli lasten kanssa kotona ollessani. Kaikki leipomukset ei onneksi päätynyt omalle vyötärölle, vaan osansa saivat myös työkaverit, tarhatädit sekä kylään tulleet tutut. Osa leivonnaisista päätyi myös myyjäisiin, lahjaksi tai pakkasen täytteeksi tulevia vieraita ajatellen. Nykyään leivontatahti on hieman hidastunut, työt mokoman haittaavat harrastusta ;)

      Kiva, että löysit nämä keksit ja mukava kuulla että ne päätyivät kokeiluusi. Nämä kyllä olivatkin tosi ihania, hyvä kun muistutit näiden olemassa olosta. Ja näin Joulun lähestyessä tulee väkisinkin mieleen, että nämähän oisivat vaikka tosi kiva Joululahja! :) Toivottavasti keksit maistuvat! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...