perjantai 12. heinäkuuta 2013

Punoffee-piirakka



Tänä vuonna punaherukkapensaani kunnostautui ja sain niistä peräti 2.5 litraa punaherukoita! Viime vuoden saldo oli tasan 6 marjaa, joten parannus on suuri. Osa meni samantein pakkaseen, mutta jääkaappiin jäi yksi vajaa puolen litran purkillinen odottamaan piirakkaan pääsyä. Yllättäen päätimmekin lähteä mökille, enkä raaskinut jättää punaherukoita käyttämättä. Toki ne maistuvat pelkiltäänkin, mutta halusin tehdä pienen jälkiruoan. Koska aikaa oli vähän, enkä ehtinyt lämmittelemään uunia, päädyin tekemään niistä banoffee-tyyppisen piirakan. Ja siitähän tuli ihan mielettömän hyvä!!! Makea kinuski yhdistettynä kirpeään punaherukkaan, aivan täydellistä (kuvat alempana)! Piirakkaa maistelleista 3 oli aikuista ja 1 lapsi, eikä piirakasta ei ollut jäljellä muruakaan enää muutaman tunnin päästä. Tätä tulen tekemään ehdottomasti vielä uudestaan!

Päiv. 13.7.2013. Tein tosiaan punoffeen uudestaan samantein kotiin tultuani tulevia vieraita varten. Koska mustaherukkapensaassa notkui herkullisen näköisiä kypsiä marjoja, käytin tällä kertaa myös niitä koristeeksi (kuvat yllä). Ne sopivat mielestäni oikein hyvin punaherukan rinnalle tähän herkulliseen piirakkaan. Ensi kerralla en kylläkään enää käytä kokonaisia terttuja koristeeksi; marjojen nyppiminen tertuista kesken syömisen häiritsi makunautintoa..




Tätä parempaa (ja nopeampaa) piirakkaa saa hakea! Eikä tämän tekemistä voi välttää edes syyttämällä ajanpuutetta! Katsoin kellosta aikaa ja piirakka oli valmis varttitunnissa (olisi ollut vielä nopeampaakin, ellen olisi tehnyt samalla lapsille aamiaista..). NAMS!

N. 22 cm vuokaan.

Pohja:
200g Digestive -keksejä
75 g voita 

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa, keitetty 2.5 h
n.2.5 dl punaherukoita
2.5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
n.1.5 dl punaherukoita 

Ohje:
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin. Vatkaa sillä aikaa kerma ja mausta vaahto sokereilla. Levitä pohjan päälle kondensoitu maito. Ripottele päälle punaherukoita. Levitä kermavaahto marjojen päälle ja ripottele pinnalle lisää punaherukoita.


5 kommenttia:

  1. On varmasti hyvää ja tertut on kyllä kauniita koristeita :)

    VastaaPoista
  2. Ihana nimi piirakalla ja varmasti todella maistuva herkku!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Taru ja Unelmaa leipomassa! Tertut on tosiaankin kauniita, vaikka syödessä niitä joutuukin hieman nyppimään. Ja tämä oli kyllä herkkua! Samalla sekä sopivan makea mutta kuitenkin hieman kirpeä!

    VastaaPoista
  4. Tämä on kyllä varmasti ihanaa, on niin kauniskin!:) Olen sellainen punaherukka-fani. Tällainen herukkaversio banoffeesta on ollut ainakin viime kesästä saakka kokeilulistalla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melody! Kannattaa tosiaan kokeilla, tämä oli todella hyvää! Tulepas sitten kertomaan mitä mieltä olit! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...