torstai 27. kesäkuuta 2013

Mariannejäätelö


Jäätelön teko on ihanan helppoa kondensoitua maitoa käyttäen! Ennen tätä kesää en ollut koskaan tehnyt jäätelöä, mutta toukokuun jälkeen pakastamisesta on löytynyt ties minkämakuisia itsetehtyjä jäätelöitä. Jäätelö on todella nopeatekoinen. Tai nopea ja nopea. Pitäähän jäätelön olla pakkasessakin muutama tunti, mutta itse tekeminen ei montaa minuuttia vaadi. Makuja pystyy myös näppärästi muokkaamaan itse. Näin saa vaihtelua kaupan jäätelövalikoimiin. 


Yleensä kondensoitu maito laitetaan jäätelömassaan keittämättä, mutta koska olin keittänyt juuri useamman purkillisen valmiiksi (2.5 h ajan), tällä kertaa halusin tehdä jäätelöni siitä. Jäätelöstä tuli  kinuskimpi ja tämän vuoksi mielestäni jopa hitusen parempi kuin keittämättömällä maidolla. (Päiv. 28.6.2013) Maku suklaalisäyksen jälkeen oli ehkä kokonaisuudessaan hieman liian makea, joten ensi kerralla jätän suklaan pois tai käytän sitä keittämättömän maidon kanssa. Tai sitten voisi vatkata mukaan kaksinkertaisen määrän kermaa..? Kuitenkin niihin jäätelöihin, joihin haluan voimakasta kinuskin makua, keitän maidon :)

Jäätelöä tulee tällä ohjeella n. 1 litra. Kermoina käytin sekä kuohu- että vispikermaa. Jäätelön voi toki tehdä vain toisesta. Vispikermaa käytettäessä vaahtoa on runsaammin, kun taas kuohukermalla vaahto jää tilavuudeltaan hieman pienemmäksi eli jäätelöä tulee vähemmän. Erot eivät kuitenkaan ole kovin suuret.

Perusmassa:
1/2 prk kondensoitua maitoa, keitetty 2.5 h
3 dl kuohu-/vispikermaa

Marianne-suklaaseos:
75 g maitosuklaata
75 g tummaa suklaata
0.5 dl kuohukermaa
1.25 dl + 0.5 dl Marianne Crushia

Ohje:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito hyvin sekaan vatkaten. Tee marianne-suklaaseos sulattamalla suklaa varovasti mikrossa ja lisäämällä sulan suklaan joukkoon kerma ja 1.25 dl (tai maun mukaan) Marianne Crushia. Tarkista, ettei seos ole kuuma ja lisää se kermavaahdon joukkoon. Kaada massa vuokaan ja ripottele päälle Marianne Crushia. Laita pakkaseen jähmettymään muutamaksi tunniksi.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...