torstai 30. toukokuuta 2013

Puolukka-mascarpone Whoopiet



Tämä on toinen kerta kun teen näitä ihania puolukkaisia mascarpone whoopies-leivoksia. Nämä pääsivät heti valmistumisen jälkeen pakkaseen odottamaan vieraita. Nämähän kestävät pakastamisen erinomaisesti ja mielestäni jopa ehkä  hieman paranevat siellä. Kuvat on siis otettu ilman koristuksia. Päälle ajattelin laittaa vielä joko tomusokerihunnun tai valkosuklaaspritsaukset. Laitan sitten paremmat kuvat, kun saan nämä kahvipöytään (mikäli ehdin ottaa sellaiset).


Tällä kertaa halusin pohjista hieman muhkeampia, joten laitoin maitoa puolet vähemmän kuin viimeksi eli alkuperäisohjeen mukaan.

Koosta riippuen ohjeesta tulee n. 25 kpl whoopies-leivosta.

Pohjien aineet:
100 g voita
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa

Täyte:
250 g mascarponejuustoa
2 dl kohmeisia pakaste puolukoita
2 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata

Ohje:
Tee "pohjat". Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Pursota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille (noin 40-50 kappaletta). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat sormella koitettuna kiinteitä. Anna jäähtyä.

Tee täyte. Sekoita juuston joukkoon sulatettu valkosuklaa nopeasti vatkaten sekä kohmeiset puolukat, fariini- ja vaniljasokeri. Levitä täyte puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi. Anna leivonnaisten mehevöityä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Säilytä whoopiet jääkaapissa. Voit myös pakastaa ne.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Reseptisi vaikuttaa todella herkulliselta. Mietin vain tuota pakastusta, että kuinkahan kauan whoopiesit kestävät olla pakkasessa täytteineen? Olen tekemässä häihin kahvileivonnaisia ja ajatuksissa on ollut myös tehdä joitakin täytekeksejä. Osaatko sanoa kuinka kauan aikaisemmin whoopiesit voi pakastaa ja missä vaiheessa ne kannattaisi ottaa pois pakkasesta, jotta ne ehtivät sulaa sopivasti juhlaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Hmm. En osaa aivan varmasti sanoa kauanko kestävät pakkasessa, mutta villin veikkaukseni mukaan kestävät varmaan ainakin pari viikkoa hyvinä. Muistan itse syöneeni viikon sisällä ja silloin olivat vielä hyviä. Tuo kuorisosa saattaa muuten hieman kostua pakastamisen jälkeen, mutta jos näin käy, niin pinnalle voi ripotelle hieman tomusokeria koristeeksi. Ja voihan siihen pinnalla ripsotella tomusokeria muutenkin, niin tulee nätimmän näköisiä. Noin niin kuin juhlia ajatellen :) Nämä ovat kyllä tosi hyviä, jossain leivoksen ja keksin välimaastossa. Kirpeitä puolukoita yhdessä makean täytteen kanssa, tosi hyvä yhdistelmä ja suosittelen kokeilemaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...