lauantai 11. toukokuuta 2013

Barbikakku


Esikoinen toivoi syntymäpäiväkakukseen barbikakkua. Toivomuksen kuultua aloin heti jännittämään kakun tekemistä; enhän ollut aiemmin tehnyt muotokakkuja. Sainkin hyvän syyn tehdä harjoituskakun. Päätin leipoa sen hyvissä ajoin ja Pääsiäisenä siihen löytyi mukavasti aikaa. Onneksi koko kakkua ei tarvinnut tuhota oman perheen kesken, vaan saatiin kummitytön ja naapurin perhe apuun.


Kakun teosta on siis jo vierähtänyt tovi. Alunperin en edes ajatellut laittavani ohjetta tai kuvia mihinkään, kuvatkin tuli sen takia räpsästyä vain pikaisesti. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tämä harjoituskakku jäi ainakin toistaiseksi ainoaksi tekemäkseni barbikakuksi esikoisen muuttaessa mieltä kakun aiheen suhteen.. Joten laitanpa tämän kuitenkin tänne. Parantamisen varaa olisi koristelussa vielä paljon. Maku kuitenkin on tärkein ja hyvinhän tämä maistui :)
 


Pohjana käytin 7 munan voi-sokerikakkupohja , joka on normaalia sokerikakkupohjaa tukevampi. Tein pohjan 16 cm ja 22 cm vuokiin. Täyttämisvaiheessa laitoin isomman kakun omaan vuokaansa, täytettä meni kahteen väliin. Pienemmän kakun kokosin pieneen leivontakulhoon. Täytettä meni 3 väliin ja lisäksi laitoin vielä päällimmäiseksi jämätäytteet. Täytteiden hyydyttyä, kippasin leivontakulhoon kootun kakun isomman kakun päälle nurinpäin

Tein keskellä pienen reiän barbia varten. Nuken jalat sulloin vielä pussiin  ja laitoin pussin vyötäröltä kuminlenkillä kiinni ennen kakkuun tökkäämistä. Sen jälkeen vielä muotoilin kakkua hieman enempi hameen muotoon.


Kostutus:
2 ½ -3 dl omenamehua

Täytteet:
Täytteiksi halusin tehdä omatekoisesta vadelmahillosta raikasta vadelmamoussea, jonka seuraksi laitoin makua tasapainottamaan vaniljamoussea. Alla linkit kumpaankin.
Vadelmamousse
Vaniljamousse

Päällinen ja ruusut: Valkosuklaamassaa. Osan värjäsin rose-pastavärillä, osan valkaisin Wiltonin valkaisuaineella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...