torstai 11. huhtikuuta 2013

Maapähkinä-suklaajuustokakku


Tuttavani ovat usein kysyneet, onko minulla leivontablogia. Pitkän harkinnan jälkeen päätin vihdoin ja viimein tehdä asialle jotain. Eli tässä se nyt on, minun ikioma blogini! Täältä löydät säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisia testaamiani leivontaohjeita. Päivittelen blogiini uusien ohjeiden lisäksi vanhoja leipomuksiani pikku hiljaa. Mutta aloitetaanpas rakastamallani suklaalla. Tätä suklaista herkkua maustaa myös tämän hetken toinen suosikkini, maapähkinävoi.


Suklainen keksipohja:
75 g digestivekeksejä
40 g tummaa 45 % suklaata sulatettuna
1 tl maapähkinävoita
10 g voita
2 tl fariinisokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon muut aineet. Painele 16 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Maapähkinäkerros:
1 dl Floran kuohukermaa
3 rkl maapähkinävoita (sokeroimatonta)
1 rkl fariinisokeria
50 g valkosuklaata
50 g tuorejuustoa

Vatkaa kerma ja lisää siihen maapähkinävoi, sokeri, sulatettu suklaa sekä tuorejuusto. Kaada pohjan päälle. 

Suklaakerros:
1.5 dl Floran kuohukermaa
100 g tummaa n.50% suklaata, rainbow leivontasuklaata
2 munaa
1.5 rkl ruokosokeria

Vatkaa munat sulatetun suklaan joukkoon, kunnes seos vaahtoutuu. Vaahdota kerma, lisää siihen ruokosokeri. Yhdistä seokset. Kaada maapähkinäkerroksen päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...