keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Donitsit uunissa

Mmmmm. Näistä on tullut paljon kehuja. Nämä uunissa paistettavat donitsit yllättivät myös minut maukkaudellaan. Salaisuus piilee luullakseni kahdessa asiassa. Eli siinä, että donitsit otetaan uunista kun ne ovat juuri ja juuri kypsiä sekä voisulassa, joihin donitsit dipataan heti uunista oton jälkeen.


Alkuperäisohje Confetin sivuilta, tässä hieman muokattuna. Taikinasta saa n. 30kpl minimuffinipellillä tehtyä donitsia.

Taikina:
35g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1.5 mm soodaa
1.5 mm suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria 
1 dl kermaviiliä
0.3 dl kermaa

Yhdistä pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Lisää kuivat aineet ja lopuksi nesteet. Sekoita sekaisin. Öljyä pelti. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota vain reilu puoleenväliin asti. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 7-8 min. Tärkeää! Paista donitsit juuri ja juuri kypsiksi. Liiallinen kypsennys kuivattaa donitseja, eivätkä ole enää niin meheviä. Donitsit ovat kypsiä, kun keskeltä kevyesti painamalla tuntuvat kiinteiltä.

Pintaan:
n.125g voita
7.5 rkl sokeria
0.75 tl kanelia

Kasta donitsit uunilämpimänä kuumaan voisulaan muutama kerrallaan, laita tassille odottamaan kun kierittelet kaneli-sokeriseoksessa yksitellen. Donitseja voisi kuorruttaa myös esim. tomusokerikuorruteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...