keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Mustikkapiirakka


Metsät ovat täynnä mustikoita, eikä pakastinkaan vedä niitä rajattomasti. En kuitenkaan malta jättää poimimatta niitä, joten niille pitää keksiä heti jotain käyttöä. Tein tämä erittäin mustikkaisen piirakan, jonka pohjaa höystin kaurahiutaleilla. Piirakka meni anopin mökille tuliaisiksi ja hupeni pöydästä nopsaan.

Pohja:
1 dl juoksevaa margariinia
1muna
½ dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 dl tavallisia vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä vuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Tee reunoista ohuet.

Täyte:
n.6 dl mustikkaa (reilu kerros)
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria (marjojen päälle lisäksi n.0.3 dl, jos paljon happamia vadelmia)
2 tl vaniljasokeria

Kaada marjat pohjan päälle. Sekoita täytteen muut aineet ja lisää marjojen päälle. Paista 200 asteessa n.30-35 min. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...