maanantai 14. joulukuuta 2015

Suolatut mokkasuklaafudget



Juuri ennen vanhan keittiömme purkamista leivontasormet syyhysivät aivan mielettömän kovin ja halusin tehdä vielä jonkun pikajutun. Suklaafudget ovat ihan ykkösherkku, jos puhutaan nopeista, makeista, helpoista ja herkullisista jutuista. Olin jo kauan miettinyt mokan makuisia suklaafudgepaloja, joten eipä kuin hommiin. Ja voi että kun kannatti! Näistä tuli ihan huippuhyviä!


Vaikka en muutoin pidäkään kahvista, on se vaan leivonnassa niin hyvä tuote. Ja erityisesti suklaaseen yhdistettynä täydellistä herkkua, nams.


Nuo pinnalla komeilevat valkoiset muruset ovat sormisuolaa. Samalla kun olin keittelemässä suklaamassaa, tarkistin netistä, onko joku joskus tehnyt vastaavia herkkupaloja. No tietenkin oli! Eipä taida maailmasta löytyä yhtään leipomusta, jos ei joku joskus jossain olisi tehnyt. Mutta tuosta toisesta ohjeesta oli se ilo, että sain idean ripotella myös pinnalle suolaa. Se oli piste i:n päällä, voi nam!


Mokkaisia suklaafudgepaloja maistellessa alkoi jo miltei harmittamaan, etten ollut aiemmin kokeillut näitä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Näitä kyllä teen uudestaankin.

Niin ja näitähän voisi tarjoilla vaikka Jouluna jälkkäriksi, tai tehdä Joululahjaksi sukulaisille!!!

Suolatut mokkasuklaafudget

n. 20 cm x 20 cm vuokaan, koosta riippuen n. 70-80 palaa

Aineet:
1 prk kondensoitua maitoa
200 g tummaa suklaata
250 g maitosuklaata
0.5 tl suolaa
2.5-3 tl espresso-pikakahvijauhetta

Pinnalle:
Sormisuolaa

Ohje:
Pilko kattilaan suklaat ja kaada joukkoon kondensoitu maito, suola ja espresso-pikakahvijauhe. Lämmitä seosta sekoitellen, kunnes suklaat on kokonaan sulaneet. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja ripottele pinnalle hyppysellinen tai pari sormisuolaa. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi.



Kun massa on jähmettynyt, leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Vinkki:
* Voit kaataa massan myös erikokoiseen vuokaan. Tällöin fudgelevystä tulee vuoan koosta riippuen vain ohuempi tai paksumpi.



8 kommenttia:

  1. Nam! Kokeilin niitä pähkinäsuklaafudgeja, nekin olivat ihan älyttömän hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, luulin jo vastanneeni tähän viestiin aikoja sitten, mutta ilmeisesti keittiöremontin parissa paahtaminen teki päästäni höperön.. Ihana kuulla, että pähkinäsuklaafudget maistuivat :) Nämä ovat vähintään yhtä hyviä! ;) Ihanaa ja herkullista Joulua Raisa!

      Poista
  2. Oi kiitos ohjeesta, näitä kokeilen! :)
    T: Serkusten suklaaunelma-blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kiva jos ohjeesta on iloa Essi! Nämä ovat kyllä niiin hyviä. Itsekin maistelin näitä juuri eilen, ihania! :) Makoisaa Joulua! :)

      Poista
  3. Mä olen tänä syksynä rakastunut merisuola-suklaatryffeliin, joten pitää kai näitäkin testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, merisuola-suklaatryffelit kuullostavat ihanilta! :P Suola sopii suklaaseen tosi ihanasti, se korostaa hienosti suklaan makua :) Testailehan ihmeessä! Uskon, että tykkäät, ainakin mikäli pidät vähänkään mokkasuklaan mausta :) Maukasta Joulua Nanne :)

      Poista
  4. Ai jai, miten ihanilta nämä näyttävät! Voin kuvitella, että maistuvat myös superhyvälle. Laitan ohjeen muistiin. Ihanaa joulua sinulle ja koko perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Olivat todellakin superhyviä :P Kummallista, miten kahvi voikaan maistua näin hyvälle yhdessä suklaan kanssa. Ja kun joukkoon heittää vielä suolaa, oih! Ihanaa ja herkullista Joulua myös sinulle ja perheellesi ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...