torstai 18. kesäkuuta 2015

Hillary Clintonin suklaakeksit


Synttärijuhlat! Mikä ihana (teko)syy päästä leipomaan normaalia enemmän kaikkea sellaista, mitä ei aiemmin ole ehtinyt kokeilemaan! Tämä Hillary Clintonin suklaakeksi-ohje oli päässyt testauslistalleni jo keväällä, kun huomasin ohjeen sekä Mustikkasuun että Maistuis varmaan sullekin -blogeissa. Päätin jo tuolloin kokeilla keksejä tulevissa synttärijuhlissa ja nyt vihdoin pääsin pyörittelemään aineet sekaisin. En ollut kuullutkaan moisista suklaakekseistä aiemmin, mutta netissä seikkailun jälkeen huomasin niiden olleen todella suosittuja Suomessa jo useamman vuoden ajan.

Keksit olivat ihanan helppotekoisia. Taikinanokareet vain nostettiin lusikalla leivinpaperin päälle, elikkä teossa välttyi kokonaan käsien sotkemiselta eikä kaulintakaan tarvittu.


Vaniljan suurkuluttajana tähänkin taikinaan holahti enemmän vaniljasokeria kuin ohjeessa. Suklaanlaadusta ei ohjeessa mainittu, joten heittelin mukaan valkosuklaan ja maitosuklaan jämät ja loput laitoin tummaa (50%) suklaata.


Taikina oli näissä ihan parasta! Sitä olisin voinut syödä vaikka koko kulhollisen. Siitä tuli mieleen ihan siirappinen kaurakeksitaikina, nam! Uunissa maku laimeni melkoisesti, ja lopputuloksena oli miedon makuiset suklaiset kaurakeksit. Makuhermoni jäivät kuitenkin kaipaamaan jotain. Ja uskon, että se jokin voisi olla suola. Taikinaan olisi siis voinut lisätä hieman (n. 1 tl) suolaa, niin suklaan makukin olisi korostunut paremmin. Ja hieman lisää suklaarouhetta, sehän ei voi olla muuta kuin hyvää! ;) 

Hillary Clintonin suklaakeksit
 
(40 - 50 kpl)

Aineet:
200 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
1 1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria (alk.per. 1 tl)
2 kananmunaa
3 2/3 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
170 g suklaata pilkottuna (laitoin 100 g tummaa suklaata, n. 30 g maitosuklaata ja n. 20 g valkosuklaata)
(hieman suolaa, omat makuhermoni ainakin jäivät kaipaamaan tätä)

Ohje:
Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja sooda. Sekoita kuivat aineet voi-sokerivaahtoon. Kääntele lopuksi pilkottu suklaa joukkoon varovasti.
Lusikoi taikinasta pellille nokareita. Jätä nokareiden väliin hieman leviämisvaraa.


Paista 175 asteessa noin 8 - 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen siirtämistä.

Vinkit:
* Uuneissa on eroja, joten paistoaika riippuu pitkälti uunin tehoista. Testailin 8, 9 ja 10 minuutin paistoaikoja. Keksit olivat reunoilta juuri ja juuri hyytyneitä, mutta muuten täysin raa'an oloisia 8 minuutin kohdalla. Jäähtyessään keksit jatkoivat kypsymistään ja kypsyivät lopulta kokonaan. Ne jäivät tosi pehmeiksi, niin pehmeiksi, etteivät pysyneet kunnolla koossa. Kun paistoin keksejä 10 minuuttia, keksit olivat uunista otettaessa selvästi kypsempiä. Jäähtyessään ne kovettuivat lisää. Hetken oltuaan rakenne pehmeni liki samanlaiseksi kuin 8 minuutin paistoajalla, mutta keksi pysyi käteen otettaessa paremmin koossa. Pidempi paistoaika vaikutti myös makuun ja kypsäksi paistetussa oli enemmän makua.

* Suklaa kannattaa jättää hieman isommiksi (n. 0.5 cm x 1 cm) paloiksi, niin se ei sula kokonaan taikinan joukkoon vaan jää makupaloiksi.

* Suklaata voisi mielestäni laittaa vaikka hieman enemmänkin. Valkosuklaa ei maistunut kekseissä paljoakaan, vaan toi enemmänkin lisää makeutta. Tumma suklaa oli omaan makuuni parasta kauraisen makeuden keskellä. Mutta kukin toki laittaa juuri oman makunsa mukaista suklaata :)


Kekseistä tuli mielestäni littanampia kuin Maistuis varmaan sullekin - tai Mustikkasuu-blogin kekseistä. Aika usein littanien keksien syy on jauhojen vähäisyydessä, ja epäilinkin menneeni laskuissa sekaisin. Mutta sitten tulikin mieleen toinen syy. Voisikohan syy olla kaurahiutaleissa? Laitoin taikinaan noin puolet isoja kaurahiutaleita ja puolet tavallisia. Oisivatko nuo isot hiutaleet liiankin isoja, eivätkä pidä keksejä niin hyvin mallissaan? Ehkä pitää jatkaa selvittelyjä ja leipasta keksit vielä uudestaan, voi että mikä "harmi" ;D

Toivotan nyt samalla
MUKAVAA JUHANNUSTA KAIKILLE!

10 kommenttia:

  1. Minäpä en ole näihin hillaryihin vielä törmännyt aiemmin. :) Näyttävät kyllä tosi hyviltä, mutta jos päädyn kokeilemaan, lisään tuota suolaa. :)

    Ihanaa juhannusta teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain muuten Instan kauttakin vinkin, että taikinassa pitäisi ehdottomasti olla suolaa ja reippaasti lisää suklaata. Sellaisella koktaililla ajattelin itsekin kokeilla seuraavaksi, ja suosittelen samaa sinullekin ;)

      Kiitos Leena <3

      Poista
  2. Tein ohjeen mukaan ja annoin taikinan seistä n tunnin ennen paistoa niin ei tullut littania keksejä,olisko jauhojen "turpoomisella" tekemistä sen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä keksintö! Turvottaminen saattaa hyvinkin vaikuttaa. Tosin muissa ohjeissa ei tuota turvottamista mainittu, joten ainakin kuvittelen että ne olisi tehty ilman turvottelua. Minkäslaisia kaurahiutaleita käytit? Tavallisia, pika vai isoja? :)

      Poista
    2. Ihan tavallsia myllyn parhaan hiutaleita.

      Poista
    3. Hyvä tietää :) Sormet jo syyhyävät päästä testaamaan taikinan turvottamista, ja erilaisia hiutaleita. Mutta heti kun pääsen remonttikiireistä eroon niin... ;)

      Poista
  3. Heips, olen saanut samantyylisen ohjeen aikoinani työkaveriltani. Nimi on sama ja ainekset, mutta suhteet eri. Esim omassa ohjeessa on kaksi kokonaista suklaalevyä (toinen tumma ja toinen fazerin sininen) ja nämä keksit ovat olleet niin suosittuja että reseptiä olen saanut jaella ja kyseisiä keksejä tehdä. Seuraavaksi teenkin niitä ensi lauantaina olevan kummipoikani synttäreille :)!

    Ihana tää sun blogi. Vasta hetken ollut lukijana joten monta reseptiä menee testaukseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! :) Näistä kekseistä näkyy olevan aika paljon erilaisia versioita liikkeellä. Tuo sinun, reilusti suklainen versiosi vaikuttaa tosi tosi hyvältä. Suklaata kun ei voi koskaan olla liikaa ;) Minäkin kokeilin näitä jokin aika sitten uudelleen hieman ohjetta muokaten (=lisäten suklaata ja suolaa), ja voi että kun tuli ihan mahdottoman hyviä! Tuo parempi ohje löytyy täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/08/alyn-hyvat-suklaakeksit-clintonin.html Kyllä kummipoikasi on varmaan iloinen saadessaan juhliinsa näitä keksejä :)

      Kiitos :D Toivottavasti löydät paljon mieluisia ohjeita testattavaksi :)

      Poista
  4. Annan kaikille jäljessä tämmösen hyvän vinkin mitä meillä on vuosia jo tehty. Tehkää iso satsi ja heittäkää pakkaseen. Ne on USKOMATTOMAN upean makuisia jäisenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää ehdottomasti testailla! Nämä olivat muutenkin älynhyviä, mutta jos pakastamalla saa vieläkin herkullisempia, mmmmm!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...