tiistai 10. kesäkuuta 2014

Synttärikakku 5-vuotiaalle tytölle sydänkoristein (liivatteeton mansikka-sitrustäyte)

Meidän 5-vuotiaan tytön synttäreitä vietettiin ensimmäisen kerran viime sunnuntaina. Päätimme kutsua vieraat viikon välein, jotta ehdittäisiin tekemään muutakin kuin keittämään kahvia, kaatamaan mehua ja varmistamaan etteivät tarjottavat lopu kesken. Näitä ensimmäisii juhlia saatiinkin juhlia rauhassa, sillä juhlapäivän lähestyessä väki vain väheni ja vieraaksi saapui jopa 3 aikuista ja 1 lapsi.. Ensi viikonloppun on luvassa toiset juhlat, toivottavasti tautiaalto ei iske väkeen samalla tavalla :)

Kakun tein melko pelkistetyllä tavalla. Esikoisen synttärikakkutoiveena oli alunperin täysin toisenlainen, mutta selkävaivojen takia en ehtinyt/pystynyt tekemään suunnittelemaani koristetta, joten tällä kertaa mentiin hieman simppelimmällä tavalla. Tyttö oli kuitenkin kakkuun tyytyväinen,  erityisesti päällä olevaan tähteen, jossa näkyi ikä. Se säästettiin iltapalan jälkiruoaksi :)


Olen tosi usein laittanut kakkuun mansikkamoussea (tätä ohjetta muokattuna milloin mitenkin). Niin hyvää kuin se onkin, halusin kokeilla jotain uutta, raikasta täytettä. Olin edellisenä päivänä tehnyt sitruunatahnaa ja tekaisin siitä moussen, liivatteettomana. Lisään käyttämäni sitruunatahnan ohjeen vielä myöhemmin, mutta tällä ohjeella lopputulos on melko samanlainen. Tyttö toivoi kakkuun mansikoita, joten pilkoin niitä vielä täytteen joukkoon. Tästä tulikin aika kivanmakuinen. Sitruuna ei sitruunatahnan suurehkosta määrästä huolimatta ollut lainkaan hallitseva maku, vaan se toi mukavaa raikkautta kakkuun. Tuoreet mansikat olivat piste i:n päällä.


 Päällinen ja koristeet taas valkosuklaamassaa :)


Synttärikakku 5-vuotiaalle tytölle liivatteettomalla mansikka-sitrustäyteellä

4 munan sokerikakkupohja 20 cm irtopohjavuokaan

Sitruunamoussetäyte:
2.5 dl Kuohukermaa (Flora Kuohua)
2.5 dl Vispikermaa (Flora Vispiä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 3 dl (1/2 annosta) itsetehtyä lemon curdia eli sitruunatahnaa
0.75 dl Milletin vaniljakreemijauhetta
n. 1/2 l tuoreita mansikoita

Kostutus:
vajaa 2 dl maitoa

Päällinen ja koristeet:
Koristeiden värjäykseen pastavärejä
Kuorrutuksen vaalennus Wiltonin valkaisunaineella

Ohje:
 Tee kakkupohja valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Aloita myös täytteen valmistelu tekemällä lemon curd jo muutama tunti ennen kakun täyttämistä tai edellisenä päivänä, sillä sen pitää ehtiä jäähtymään kunnolla.

Tee täyte vatkaamalla kermat vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto ja sitruunatahnaa. Maista! Lisää kreemijauhe joukkoon voimakkaasti vatkaten. Maista. Täytteen olisi hyvä maistua selvästi sitruunalle tässä vaiheessa, maku miedontuu hieman kakun välissä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita yksi osa tarjoilulautaselle. Laita lautaselle myös korkea, halkaisijaltaan n. 20 cm olevan kakkuvuoan irtoreuna niin, että kakku jää reunojen sisäpuolelle. Voit käyttää reunan sijasta myös reunakalvoa tai piirtoheitinkalvoista tehtyä kakun ympärille sopivaa rinkulaa. Kostuta kakkupohjat. Kostuta alinta pohjaa vähiten ja päällimmäistä eniten, sillä kosteus siirtyy alaspäin. Levitä pohjan päälle hieman vajaa puolet täytteestä. Pilko päälle tuoreita mansikoita. Laita päälle seuraava pohja ja kaada saman verran täytettä myös tämän pohjan päälle. Laita viimeinen pohjapala ja levitä pinnalle loput moussesta kuorrutteen tarttumapinnaksi. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Tee valkosuklaamassa valmiiksi ajoissa. Kaulitse valmis massa levyksi ja vuoraa kakku. Koristele erivärisistä valkosuklaamassoista leikatuilla sydämillä. Tee kakun päälle numero muotoilemalla joko käsin "naru" tai käytä narun tekoon muovailuvahoille tarkoitettua puristinta, jolla saa tehtyä pitkää narua (jos käytät muovailuvahoille tehtyä välinettä, varmista, että se soveltuu myös elintarvikkeille)


Vinkki:
* Voit myös käyttää kaupan valmista Lemon Curdia. Se on hieman makeampaa kuin itsetehty, joten täytteestä ei välttämättä tule niin raikas, mutta saa silläkin täytteeseen sitruunan makua. Maistele täytettä ja laita sitruunatahnaa haluamasi määrä. Muista, että kakun välissä maku tasaantuu, eikä ole aivan niin voimakas.
* Milletin kreemijauheen sijasta voit käyttää Sallisen kreemijauhetta. Sitä tarvitaan määrällisesti hieman vähemmän.


2 kommenttia:

  1. Oon pidemmän aikaa seurannut sun blogia, mutta en ikinä edisty kommentoimaan. Nyt oli kuitenkin ihan pakko, koska sulla on aina toistaan upeampia leivoksia, ja huomaa miten panostat noihin kuviinkin :--) Jos huvittaa leipoa ja etsii uutta reseptiä, sun blogi on varma paikka mistä sen reseptin varmasti löytää! Toivottavasti pidät tätä yllä vielä pitkään, koska vaikka ite en kauheesti leivo, tykkään silti aina kattoa &ihailla näitä sun aikaansaannoksia ♥ Enkä varmasti oo ainut!
    Hauskaa kesää sulle!:)

    Ps.Mietin, että haluaisitko joskus tässä kesällä tehdä vaikka jotain kiisselin ohjetta? Joku kerroskiisselin ohje ois tosi kiva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ansku! :D Todella mukavaa, että kirjoittelit! Tuo on todella hienoa kuulla, että blogini miellyttää silmääsi ja innostaa sinua hakemaan täältä ohjeita! Leipomishaluni on valtavan suuri ja ihme saa tapahtua, jos tämä tästä hiipuu ;) Syksyllä työkuviot tosin hieman muuttuvat ja aikaa on nykyistä vähemmän, mutta aivan taatusti pidän blogia siitä huolimatta, hieman hitaampaa tahtia vain. Nämä kaikki ihanat kommentit antavat entistä enemmän virtaa ja halua. On aivan mielettömän hienoa kuulla, että täällä liikutaan ja että ohjeistani on hyötyä ja kuvistani iloa! :D

      Kiitos ehdotuksesta, näitä on mukava saada! :D Kiisseleitä tulee tehtyä sillon tällöin, mutta eivät ole vielä päässeet blogiin asti. Laitan pyyntösi ylös, katsotaan millaisen kiisselin saan aikaiseksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...