sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Valkosuklainen mehevä ja kostea kakkupohja

Pitkän pitkän aikaa haaveilin, metsästin ja testailin valkosuklaista mutakakkumaista pohjaa, jota voisi käyttää joko sellaisenaan tai juustokakun pohjana. Nyt vihdoin onnistuin! Tämä valkosuklainen pohja on todella pehmeä ja mielettömän kostea. Ihanasti mutakakkumainen, mutta ei liian ollakseen kuitenkin samaan aikaan sopivan ilmava. Siis omaan makuuni aivan täydellinen! Pohja sopii aivan äärettömän hyvin kirpeän raikkaiden juustokakkutäytteiden alle tasapainottaen kokonaisuutta makeudellaan.



Ohjetta on testattu mm. puolukka- ja mustaherukkatäytteiden kanssa erittäin hyvin tuloksin. Kirpeähkön täytteen alla olevasta valkosuklaapohjasta ovat pitäneet myös he, jotka eivät valkosuklaasta muuten välitä. Tämä on ehdottomasti lempipohjani ja tekisi mieleni laittaa sitä joka kakkuun ;) Suosittelen ehdottomasti koittamaan!

En ottanut pohjasta erikseen kuvaa, joten kuva on tekemästäni puolukkajuustokakkupalasesta. (Muok. 1.7.2014) Ohje tuohon herkulliseen puolukkaiseen juustokakkuun löytyy tämän linkin takaa. Alla tämän ihanan valkosuklaapohjan ohje, olkaa hyvät :)

Valkosuklainen mehevä ja kostea kakkupohja

Kahteen n. 20 cm vuokaan

Aineet:
130 g valkosuklaata rouhittuna
75 g voita
2 dl vettä
2 munaa
1.5 dl sokeria
2.25 dl vehnäjauhoja
1/4 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta

Ohje:
Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. Laita voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää suklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munat kulhossa ja vatkaa rivakasti joukkoon kuuma suklaa-voi-vesi-seos. Lisää kuivat aineet. Kaada taikina samantein kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan ja uuniin paistumaan. Paista 170 asteessa n. 13-15 minuuttia, kunnes pohjat tuntuvat keskeltä kevyesti painettu kiinteiltä, mutta pehmeiltä ja/tai kun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Pohjat eivät saa väriä pintaansa. Jäähdytä pohjia muutama minuutti, irrota vuoan reuna ja anna pohjien jäähtyä kokonaan ennen pohjaosan irroittamista. 

Vinkki:
* Pohja kutistuu jäähtyessään ja vetäytyy reunoilta keskelle. Jos haluat halkaisijaltaan 20 cm olevan kakun, tee pohja hieman sitä isompaan (n. 22cm) vuokaan.

* Irtopohjavuokien pitävyyksissä on eroja. Tämä taikina on todella löysää, joten vuoan on hyvä olla tiivis. Testaa vuoan pitävyys täyttämällä vuoka vedellä. Jos vesi valuu vuoan reunojen raoista pois, vuoraa vuoka leivinpaperilla ennen kuin kaadat taikinan siihen.

38 kommenttia:

  1. Hei, pohja kuullostaa hyvälle, mutta entäs tuo ihana täyte? Mistä sen ohjeen löytää niin pääsisi pohjaa kokeilemaan? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi :) Laitan tuon kakun ohjeen tänne vielä lähipäivinä, niin pääset testailemaan :)

      Poista
  2. Voi kun vaikuttaa hyvälle!! :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten upea kakku! Ehdottomasti odotan innolla koko kakun ohjetta ;D
    Hieno uusi banneri! Teitkö itse? Mä niin tykästyin picmonkeyn helppouteen ja teinkin tässä taas itselleni uuden bannerin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Tuo oli ihan mahdottoman hyvää, makeaa ja kirpeää sopivasti samassa paketissa. Koitan laittaa ohjeen heti alkuviikosta :) Ja kiitos, väsäsin bannerin itse eilen illalla hetken mielijohteesta. Picmonkey on niin ihanan helppo ja nopea, että taitaa banneri vaihtua jatkossa useammankin. Mä kattelinkin eilen sun uutta banneria, tosi hieno sekin! :)

      Poista
    2. Heips! Kokeilin tätä pohjaa! Tein sen sitruunaisen persikkahyydykekakun pohjaksi ja tykättiin tosi paljon! Pohjat oli myös tosi helppo tehdä! Ensin pelkäsin että pohja on liian makea persikan kaveriksi, mutta sitruunan ansiosta se sopi siihen todella hyvin! Pohja oli ihanan makuinen ja tuntuinen suussa, sellainen kostea ja tiivis. Kiitos paljon ohjeesta, varmasti teen tälläisen vielä joskus uudestaan! :D

      Poista
    3. Heips Taru :) Hieno että ehdit testailemaan pohjaa, ja lopputulos oli sustakin hyvä :D Tuo sinun täyte kuullostaa toooosi hyvältä, uskon että oli herkkukakku, nams! Odotan jo pääseväni katsomaan lopputulosta blogiisi :) Mä oon tehnyt tällä pohjalla jo monesti, on se vain niin hyvää ja helppoa. Kiva, että ohjeesta oli iloa :)

      Poista
  4. ihanalta kuulostava pohja! Menee testiin. Ja kiitos bannerin teko vinkistä! En ole tuollaisesta Picmonkeystä ennen kuullutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tehnyt tätä pohjaa jo useammankin kerran. Aina se vaan maistuu yhtä ihanalta ja erityisesti juuri ei-niin-makeiden täytteiden alla :) Tuolla Picmonkey:lla on todella helppo tehdä bannereita ja sillä onnistuu näppärästi myös muiden kuvakokoelmien tekeminen. Sain vinkin aikoinaan Katrilta, joka teki sillä edellisen bannerini. Näin ne hyvät vinkit kulkevat eteenpäin :)

      Poista
  5. Ihanalta kuulostaa <3 Ja miten täydellisen näköinen kakkupala!

    VastaaPoista
  6. Kyllä kyllä kyllä, taatusti kokeilen, nams :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mukava kuulla että innostuit :) Mä olisin voinut syödä tuota pohjaa pelkiltään yhden kakun verran samantein, mutta pakko oli hillitä. Tuo kuvassa näkyvä hapan puolukkatäyte ja samalla testaamani mustaherukkaversio sopivat molemmat tähän aivan mielettömän hyvin :)

      Poista
  7. Tuo kakku pala on kyllä niiiin hyvän näköinen, että melkein jo maistan sen! Tätä täytyy kyllä kokeilla! Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kun ehdit testailemaan, olisi mukava kuulla mitä pidit :D

      Poista
  8. Tämä pohja kuulostaa niin hyvältä, että pakko joskus kokeilla. Sopisikohan pohja raparperitäytteen kaveriksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tuli! Kivaa vaihtelua ainaisiin keksipohjiin, ja tosiaan makeutensa puolesta hyvä yhdistelmä myöskin kirpeähkön raparperitäytteen kanssa. :)

      Poista
    2. Todella mukava, kuulla että pidit tästä pohjasta :) Raparperi kuullostaa tosi tosi hyvältä täytteeltä! Pohja on tosiaan niin makea, että se melkein vaatii seurakseen jotain tuollaista kirpeää. Tästä pohjasta saisi varmaan tehtyä aika mukavan täytekakunkin, juuri jollain raikkaalla täytteellä..

      Ps. Olen näimmä jättänyt vastaamatta ensimmäiseen viestiisi, en ole jostain syystä huomannut sitä. Hienoa kuitenkin, että onnistuit kokeiluissasi ja tulit kertomaan siitä :)

      Poista
  9. Kuulostaapa ihanalta! Aion äitienpäiväksi taiteilla valkosuklaa-vadelmajuustokakun ja päädyin blogiisi googletettuani unelmatorttupohjaa (joukossa on keliaakikkoja) ja nyt mietin, josko tätä ohjetta uskaltaisi soveltaa..Uskotko koostumuksen kärsivän, mikäli korvaan vehnäjauhon perunajauhoilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiltu! :) Hmm. Jos käyttää perunajauhoja, pohjan koostumus varmaankin muuttuu jonkin verran, eikä onnistumisesta ole takeita. Mutta jos olet kokeiluhaluinen, niin tuota kannattaa kuitenkin testailla ;) Perunajauhoja laittaisin hieman vähemmän kuin vehnäjauhoja eli noin 1.75 dl. Jos innostut testailemaan, niin tuletkos kertomaan miten kävi :) Hmm. Nyt alkoi itseänikin kiinnostaa niin paljon, että otanpa sen kokeilulistalle ja testailen heti kun ehdin :)

      Poista
    2. En näimmä malttanut olla testaamatta kovinkaan pitkään, joten vastaan nyt heti miten kävi ;) Kokeilin ohjetta ensin pelkillä perunajauhoilla, mutta pohjasta tuli totaalinen pannukakku. Seuraavaksi laitoin lisäksi mantelijauhetta ja pohja vaikuttaa nyt selvästi paremmalta. Otin pohjat siis uunista vasta äsken, enkä tiedä vielä lopullista tulosta, mutta halusin kertoa alustavat ajatukset heti, ennen kuin itse mahdollisesti ennätät kokeilemaan pelkillä perunajauhoilla. Tulen vielä kertomaan lopullisen tuloksen, kunhan pohjat ensin jäähtyvät :)

      Poista
    3. No niin. Nyt on tulos selvillä. Eli pohjasta tuli mantelijauheen ja perunajauhojen yhdistelmällä ihan siedettävä, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi hyvä, jotta se läpäisisi seulani. Eli valitettavasti minulla ei ole nyt tarjolla kosteaa, valkosuklaista, gluteenitonta kakkupohjaa. Sellainen ohje minun pitää kuitenkin ehdottomasti laittaa kehittelyn alle ;) Kivoja leivonnaishetkiä, ja toivottavasti löydät jostain hyvän pohjan tähän hätään :)

      Poista
  10. Heips! Tuleeko kakusta liian makea jos siihen lisää oreo-täytteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pohja on aikas makea ja mielestäni jokin raikas täyte sopisi sen kanssa parhaiten. Millainenkohan tuo Oreo-täyte tarkalleen ottaen on?

      Poista
  11. Se on varmaankin aika makea kannattaa katsoa oreokakku nimellä niin minä ainakin löysin täytteeseen ohjeen.

    VastaaPoista
  12. Moi!
    Onko kukaan vielä uudemman kerran yrittäny tota gluteenittomana? Mä ajattelin jos kokeilis tässä tulevien synttäreiden tarjoiltavaks, tekisi mieli jotain erilaista kakkua kun aina on tota normi keksipohjaista juustokakkua. Ajattelin kokeilla jos Jytte jauhot toimisi tässä. Voin tulla kertomaan sitten että kuinka neidin kävi :)
    T: Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos joku keksii tästä gluteenittoman version! :P Itselläni sen kehittely on edelleenkin testauslistalla, mutta taitaa mennä hetkinen ennen kuin ehtii taas kokeilemaan.. Vai ehditköhän jo itse kokeilemaan, miten onnistui? :)

      Poista
  13. Herkkulakkolaiselle meinaa olla vähän liikaa tällaisten ohjeiden lukemiset :)

    VastaaPoista
  14. Hei.
    Testasin tätä pohjaa juuri Mustaherukkajuustokakun kanssa ja päälle laitoin vielä suklaaganachen ja oli kyl hyvää �� mietin että tekisin tästä täytekakkumaisen version viikonlopuksi juustokakkutäytteellä mut onnistuuko pohja paistaa sit kokonaisena ja leikata kahtia kun en nyt ehtinyt tätä ekalla kokeilulla tutkailemaan niin tarkkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Tuo pohjan paistaminen yhdessä vuoassa on itse asiassa ollut mulla kokeilulistalla, mutta vielä en ole ehtinyt testailemaan. Eli valitettavasti en osaa luvata miten siinä käy. Taikina on melko löysää ja paksumpi kerros taikinaa saattaa jäädä littanammaksi kuin kahdessa osassa paistettu.. Tämä on vain arvuuttelua ja lopputulos voikin olla toisenlainen. Uskallatko kokeilla? :)

      Poista
  15. Testattu ja hyväksi todettu :P Kiitos taas ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinäkin pidit tästä :) Kiitos Maiju itsellesi testailusta ja kun tulit kertomaan miten onnistui :)

      Poista
  16. Ehdinköhän saada vastauksen? Sunnuntaina on juhlat ja mietin pystyisitkö tätä tehdä paksumpana ja käyttää täytekakkupohjana ja mikä olisi silloin paistolämpötila ja aika? Siis samaan tapaan kuin sitä ihanaa mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Tuo yhdessä vuoassa paistamisen testaaminen on ollut mulla kokeilulistalla, mutta valitettavasti en ole ehtinyt testailemaan sitä vielä. Tämä taikina on todella kostea, melko painavakin, sellainen mutakakkumainen. Tämän takia luulisin, että yhdessä vuoassa paksumpana kerroksena paistettaessa lopputulos ei ole niin hyvä, kuin ohuempina kerroksina = useammassa vuoassa paistettaessa.

      Jos haluat yhdessä vuoassa paistettavan, niin kokeile vaikkapa tätä vaaleaa, mehevää kakkupohjaa http://suklaapossu.blogspot.fi/2016/05/meheva-vaalea-kakkupohja.html . Se on normaalia sokerikakkupohjaa huomattavasti kosteampi ja mehevämpi, ja tämän vuoksi myös painavampi ja tukevampi. Itse ainakin olen pitänyt pohjasta paljonkin. Se tosin on sen verran makeaa, että se (kuten tämä valkosuklainen kakkupohjakin) vaatii jonkin raikkaan täytteen. Ja erään lukijan kommentista päätellen taikinassa ei kannata käyttää kaikkeista rasvaisinta ranskankermaa, vaan ihan vaikkapa vaan piimään.. Vai minkälaisen täytteen oletkaan tekemässä?

      Poista
  17. Tämä kuulostaa hyvältä. Ajattelin yhdistää tämän mustikka-sitruunamoussetäytteeseen täytekakkumaisesti. Onko yllä olevassa kuvassa siis molempien vuokien pohjat laitettu päälletysten? Vai tuleeko tällä ohjeella kaksi kakkupohjaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeella tulee kaksi kakkupohjaa. Tuossa kuvassa olevassa kakussa on käytetty kahdesta pohjasta vain toinen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...