torstai 10. huhtikuuta 2014

Mansikka-raparperimarmeladi

Hillo-marmeladisokerilla saa tehtyä helposti kiinteämpiä ja ei-niin-makeita hilloja kuin pelkällä hillo-sokerilla. Tällä kertaa tein mansikka-raparperimarmeladia. Hillo jäi mukavan kirpsakaksi raparperin ja vähemmän sokerimäärän ansiosta. 


Tämä kirpeähkö marmeladi sopii mainiosti kakun väliin esimerkiksi tämän vaniljavaahdon kera, rahkan kaveriksi tai vaikkapa täytekeksien täytteeksi.

Mansikka-raparperimarmeladi

Täyte:
440 g mansikoita
220 g raparperin paloja
3.5 dl hillo-marmeladisokeria

Ohje:
Laita rapaperin palat kattilaan. Kuumenna hitaasti ja sekoittele kunnes raparperit pehmenevät. Lisää mansikat ja keitä muutama minuutti lisää, kunnes mansikat alkavat muussaantua. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keittele seosta miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja laita kannet kiinni. Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki:
* Alhaisemman sokerimäärän vuoksi hillo-marmeladisokerilla tehtyjen marmeladien säilyvyys ei ole aivan yhtä hyvä kuin hillosokerilla, ja tämän takia suositellaan jääkaappisäilytystä.

2 kommenttia:

  1. Onnistuisikohan pakaste mansikoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu :) Itsekin tein tämän marmeladin (postauksen ajankohdasta päätellen) pakastemansikoista ja tuon sokerin ansiosta tuli tuollaista kivan kiinteää :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...