lauantai 22. helmikuuta 2014

Sitruunatahna / Lemon Curd

Tekemistäni Pätkis-macaroneista jäi keltuaisia yli ja koska ylimääräisen sitruunakin sattus oleskelemaan hedelmäkipossa, päätin koittaa tehdä sitruunatahnaa. Tahna oli yllättävän helppo ja nopea valmistaa ja se sopii samoihin paikkoihin mihin kaupan Lemon Curd-tahnakin.



Kaupan Lemon curdiin verrattuna sitruuna maistuu tässä voimakkaammin, eikä tahna ole aivan niin makea. Tämä sopisi hyvin kakun väliin tai kermavaahdon joukkoon tai vaikka leivän päälle. Itse ihastuin sitruunatahnan ja rahkan yhteensopivuuteen. Tuo purkillinen tulikin nautittuna muutamassa päivässä aamupalalla olleen rahkan seuralaisena :)

Sitruunatahna

n. 2 dl

Aineet:
1 sitruunan mehu + raastettu kuori
2 keltuaista
1 dl sokeria
50 g voita

Ohje:
Laita kaikki aineet kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se paksenee ja on kiiltävä. Kaada hyvin pestyyn purkkiin. Säilyy jääkaapissa n. 2 viikkoa.




4 kommenttia:

  1. Minunkin on tätä pitänyt tehdä, vaan enpä ole vielä kerennyt. Kyllä itsetehdyssä sitruunatahnassa on ihan mielettömän kaunis värikin! Makukin varmaan paljon intensiivisempi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo itsetehty on kyllä kauniin keltaista ja maultaan sopivan kirpsakkaa. Piristää ihanasta heti aamusta nautittuna :) Kannattaa ihmeessä sunkin kokeilla joskus. :)

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla rahkan kanssa. Tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :D Itse ainakin pidin paljon tuosta yhdistelmästä, vaikka molemmat ovatkin hieman happamia. Ehkä ne juuri sen takia sopivat hyvin yhteen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...