torstai 24. lokakuuta 2013

Kookos-suklaaherkut / Pienet Bounty-karkit

Kaivelin kaapista esille parasta ennen päivää kolkuttavia pakkauksia. Joukosta löytyi myös avattu pussillinen kookoshiutaleita, ja koska jääkaapissa oli avattu purkki kermaa, mieleeni pälkähti tehdä kinuski ja sekoittaa kookoshiutaleet siihen. Tein näille kinuskisille kookospaloille vielä suklaakuorrutteen upotin siihen kaapissa notkuneet maitosuklaan makuiset Candy Melts-napit sekä lisäksi tavallista maitosuklaata.. Hyvä niin, sillä lopputuloksena oli Bounty-patukoita vahvasti muistuttavat todella herkulliset namit! :)




Jos pitää Bounty-patukoista, pitää todennäköisesti myös näistä! Tässä näiden namien ohje :)

Kinuskiset kookos-suklaaherkut/ Mini Bounty-patukat

n. 36 kpl

Aineet:
1.5 dl kuohukermaa
1.5 dl fariinisokeria
1 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
n.4 dl kookoshiutaleita
1 rkl voita

Päällinen:
n. 250 g maitosuklaata/maitosuklaan makuisia candy melts-nappeja yhteensä

Ohje:
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Lämmitä kunnes sokeri sulaa. Keittele seosta muutaman minuutin ajan, kunnes se paksenee ja vesilasiin tiputettu tippa jähmettyy. Sekoita joukkoon suola, vaniljasokeri, kookoshiutaleet sekä voinokare. Painele massa leivinpaperin päälle n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Anna levyn jäähtyä, kunnes se hieman kovettuu. Leikkaa siitä sitten n. 36 neliönmuotoista palaa. Laita palat leivinpaperin päälle lautaselle ja jääkaappiin jähmettymään .

Sulata suklaat varovasti mikrossa varovasti sekoittaen. Upota leikatut kookosneliöt nopeasti suklaaseen ja nosta esim. haarukalla leivinpaperin päälle kovettumaan. Säilytä palat jääkaapissa.


4 kommenttia:

  1. Olisi minun mieleeni, koska Bounty on hyvää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä hyviä :) Sisältä nämä eivät ole niin valkoisia kuin aidot Bountyt, koska näissä on kinuskipohja, mutta siitä huolimatta maku muistutti erehdyttävästi aitoja versioita. Kookoshiutaleetkin jäivät samalla tavalla pyörimään hampaisiin kuin aidoissakin versioissa :)

      Poista
  2. Jälleen yksi mieleinen :) Ehtisimpä/voisinpa vain leipoa niin usein kuin mieli tekisi. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ovat :) Mulla on sama "vika". Haluja on rutkasti enemmän mitä aikaa löytyy. Toisaalta jos ehtisin leipomaan nykyistä enemmän, en tiedä mihin hukkaisin kaikki leivonnaiset. Töihin ja tutuille tulee annettua jo tälläkin leipomisvauhdilla, eikä viitsisi omalle perheellekään enempää syöttää.. Pitäisi varmaan alkaa tekemään tätä osa-aikatyönä, niin saisi pahimman himon laannutettua :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...