torstai 18. heinäkuuta 2013

Muotoiltava valkosuklaamassa

Tämä ihana valkosuklaamassan ohje löytyi jo aiemminkin blogistani, mutta päivittelin tekstiä hieman ja laitan tämän nyt samalla kokonaan uudestaan.


Olen ihastunut valkosuklaamassan käyttöön, ja makuun :) . Sitä on helppo käsitellä, ei tartu alustaan ja makukin on todella paljon parempi kuin marsipaanissa tai sokerimassassa. Makeaahan tämäkin on, mutta jos vain pitää valkosuklaasta, niin ehdottomasti paras kakun kuorrute! Kaiken lisäksi se on erittäin helppo tehdä! Alunperin olen löytänyt valkosuklaamassan ohjeen Lamminmäen Koristenurkka-sivuilta. Kiitos ohjeesta!

Valkosuklaamassasta voi tehdä myös koristeita. Pitkään käsitellessä massa alkaa toki pehmetä, mutta hetki jääkaapissa auttaa asiaan ja massa on taas kunnossa. Sekaan voi toki sekoittaa myös sokerimassaa, niin koristeet kuivuvat hieman nopeampaa, säilyttävät muotonsa paremmin eikä massa sula käsiin niin helposti.

Olen käyttänyt massaa liki kaikissa kakuissa viime aikoina. Esimerkiksi ylläolevassa kuvassa kakun pinta on Wiltonin valkaisuaineella valkaistua valkosuklaamassaa, alemmassa kuvassa olevan kakun pinnan värjäsin vihreäksi. Muut koristeet sitten ovatkin sokerimassaa tai tummasta suklaasta tehtyä suklaamassa.. 


Alla olevat valkosuklaamassaan liittyvät huomiot ovat oman kokemukseni pohjalta kertyneitä. Jos jollakulla on kokemusta enemmän tästä itsetehdystä versiosta ja tietää asiasta vielä lisää, otan tiedon mielelläni vastaan :)

Massalla vuorattu kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa ilman kupua, sillä muuten pintaan tulee helposti hikikarpaloita. Olen testannut myös kreemin käyttöä massan alla, mutta en ole huomannut sillä vaikutusta pisaroiden syntymiseen. Massa ei mielestäni päästä kosteutta suoraan läpi, vaan kerää sen ympäriltään. Sen takia kuvuttomana säilyttäminen on tärkeää.

Kimallesprayn käyttö kuorrutteen päällä lisää kosteuden kerääntymistä kakun pinnalle, jo melko pian sprayn laittamisen jälkeen. Sprayaus kannattaa siis tehdä mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa ja pitää määrät pieninä. Pintakosteus usein ilman sprayta alkaa kertyä vasta seuraavana päivänä, mutta kakun kuorruttaminen on toki muutenkin hyvä tehdä viime hetkillä, mikäli aikataulu sen sallii. Mikäli pintaan haluaa kimalletta ilman suurempaa riskiä kosteuspisaroista, voi pintaan sivellä kimalletomuvärejä (itse en ole käyttänyt  vielä tomuvärejä, koska omistan vain pienen pieniä siveltimiä eikä ole huvittanut niillä lähteä sutimaan. Ehkä pullasudillakin voisi koittaa..?).

Valkosuklaata on hyvä varata 18 cm kakun vuoraamiseen n. 200 g (massaa yhteensä n.400g). Isompaa n. 24 cm kakkua varten tarvitaan n. 350-400g valkosuklaata (valkosuklaamassaa yhteensä n. 700-800 g). Määrät riippuvat toki kakun korkeudesta ja siitä, kuinka paksuksi massan kaulitsee. Sopiva paksuus on n. 2.5-3 mm, niin massan saa laitettua nätisti myös reunoilta. Massa tahtoo lämmetessään hieman venyä, kun sitä nostaa ja repeämistodennäköisyys on suuri, mikäli sen on kaulinut liian ohueksi (kuten varmaan marsipaanin ja sokerimassankin kohdalla?).

Valkosuklaamassa on siis todella helppo tehdä, mukava työstää, maultaan ihanaa! Massan tekeminen kannattaa aloittaa viimeistään edellisenä päivänä, niin se ehtii vetäytyä kaikessa rauhassa ennen käyttöä. Mikäli massa tuntuu käsiteltäessä liian löysältä ja siitä alkaa erottua rasvaa, niin joukkoon kannattaa ripotella hieman tomusokeria ja lopettaa vaivaaminen siltä erää siihen. Kun massa on taas hieman jäähtynyt, rasva ei erotu niin helposti ja massaa voi jälleen vaivata enemmän. Massan käsitteleminen kuumassa (esim. helteellä) saattaa vaatia hieman enemmän tomusokeria, mitä ohjeessa lukee.

Tämä ohje sisältää vaaleaa siirappia. Sen sijasta voi käyttää glukoosisiirappiakin. Tekotapa on hieman erilainen, joten jos käy kurkkaamassa täällä, jos haluat tietää enemmän tuosta toisesta massasta. 

Mutta ohje vaaleaa siirappia sisältävään massaan on siis tässä:

Muotoiltava valkosuklaamassa

Halkaisijaltaan n. 18 cm kakun vuoraamiseen

Aineet:
200 g valkosuklaata
1 dl vaaleaa siirappia
n. 2 dl tomusokeria + mahdollisesti hieman kaulitessa
(pastavärejä
Wiltonin valkaisuainetta)

Ohje:
Sulata suklaa mikrossa. Sekoita siirappi suklaasulan joukkoon. Kun siirappi sekoitettu kunnolla, lisää tomusokeri ja vaivaa massaa käsin muutama minuutti. Joukkoon kannattaa sekoittaa haluamasi väriaineet jo tässä vaiheessa, niin massaa tulee ikäänkuin huomaamatta vaivattua samalla ja jatkokäsittely helpottuu. Mikäli massasta alkaa vaivatessa erottua rasvaa, lisää joukkoon hieman tomusokeria. Tee lopulta massasta pallo, ripottele kulhon pohjalle hieman tomusokeria ja laita pallo siihen. Tomusokeri estää massan jämähtämisen kulhoon kiinni. Anna valkosuklaamassan olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Vaivaamisen voi toki jättää väliin, mutta massa on tällöin seuraavana päivänä suht kovaa ja vaatii hieman enemmän työtä silloin silloin. Massa on siis seuraavana päivänä pehmeää ja hyvin kaulittavissa, mikäli edellispäivänä on jaksanut vaivata sitä hyvin. Mikäli massa on kuitenkin vielä kovaa, vaivaa massaa tomusokeroidulla alustalla niin kuin vaivaisit pullataikinaa, kunnes massa alkaa pehmetä ja hyvin muovailtavissa. Tee massasta esim. suklaaruusuja tai kauli kakun päälle.

Vinkit:
* Jos kuorrutat kakun valkosuklaamassalla, kakun pinnalla on hyvä olla jotain tarttumapintana. Itse levitän yleensä kakun päälle täyttövaiheessa ohuen kerroksen kakun täytettä tarttumapinnaksi. Kakun reunoille en lisää mitään, sillä yleensä kakun täytettä on siellä sen verran, että massa pysyy sen avulla hyvin paikoillaan. Jos kakun pinta on paljas (=pelkkä kakkupohja), sivele pinnalle ohut kerros vaikka kermavaahtoa tai kreemiä tarttumapinnaksi.
* Massalla vuorattu kakku leikkaantuu hyvin. Vaikka massa on kovettuu hieman jääkaapissa, se on enemmänkin elastista kuin lohkeilevan kovaa. 


Barbikakun sekä päällinen että vyötärön koristeruusut (juu, ei oo ruusujen tekotaito vielä hyppysissä, mutta harjoittelen edelleen..) on tehty tästä massasta

33 kommenttia:

  1. On kyllä kauniita kakkuja! Itselläni on hieman erilainen muotoiltavan suklaamassan ohje kaapissa, joka on kokeilulistallani. Täytyisi pian testata sitä ja siitä tulee kyllä juttua blogiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista :)

      Odotan innolla suklaamassaohjeesi testaustuloksia! Onko se ohje muuten valkosuklaalle vai tummalle suklaalle? Tummasta suklaasta en olekaan vielä saanut näin hyvää massaa tehtyä, kuin valkosuklaasta, vaikka blogistani ohje sellaiseen löytyykin. Tai sitten en vain ole malttanut vaivata sitä tarpeeksi, kuten valkosuklaamassan kanssa yleensä tulee tehtyä. Mutta testaus jatkuu edelleen, ainakin tumman suklaan osalta :)

      Poista
    2. Omassa ohjeessani ei lue onko se mille suklaalle (tumma vai valko), mutta täytyykin sitten sitä testata piakkoin kuinka se onnistuu! Sen verran se eroaa tästä sinun ohjeestasi, että siihen tulee glukoosisiirappia. :)

      Poista
    3. Sattuipas sopivasti; mieteinkin juuri edellisiä ristiäiskakkuja tehdessäni glukoosisiirapin käyttöä massassa. Kerropas tulokset jos ehdit testaamaan ennen minua! :)

      Poista
  2. Nämä sun kakut on kyllä mielettömän upeita! Täytyy johonkin kakkuun kokeilla tuota suklaamassaa. Suuri kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Ole hyvä vaan. Mukavaa kun saa jakaa hyväksi havaittuja ohjeita.

      Kunhan tosiaan aloittaa massan teon ajoissa, vaivaa massan hyvin ja muistaa lisäillä hieman tomusokeria mahdollisesti liian lötköön massaan, ei oikein mikään voi mennä pieleen. Kokeile ihmeessä ja ihastu ;) Ja tule ihmeessä kertomaan mitä pidit!

      Poista
  3. Tätä massaa aion ehdottomasti käyttää seuraavan kakun kuorruttamiseen :P Käykö pastaväri massan värjäämiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luettuani ohjeen tarkemmin sainkin jo vastauksen kysymykseeni :D

      Poista
    2. Itse olen tosiaankin käyttänyt pastavärejä massan värjäämiseen. En ole muuten tainnut ohjeessa mainita, että massa on itsessään hieman kellertävää. Tämä kannattaa ottaa huomioon värjäämisessä. Ilman valkaisua se keltaisuus puskee väkisinkin hieman läpi, esim. sininen muuttuu helposti vihertäväksi. Yleensä olen ensin vaalentanut massaa Wiltonin valkaisuaineella ja sen jälkeen alkanut lisäilemään haluamaani väriä.

      Hyvän massan olet valinnut seuraavaan kakkuun! :) Muistaa vaan tehdä massan hyvissä ajoin valmiiksi, niin se toimii todella hyvin :)

      Poista
  4. Moikka! Sulla on ihania tekeleitä täällä! ..mukavaa kun jaat aikaansaannoksesi meidän kanssa :) Kokeilen tätä valkosuklaakuorrutetta, mutta mietin mistä olet ostanut tuon valkaisuaineen? Entä sen "paremman" vaniljakreemijauheen..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi moi :) Kiitos Pauliina! Minusta on hienoa kuulla, että näitä ohjeita käytetään ja niistä on muillekin iloa :) Tuota valkaisuainetta olen ostanu leivontaan erikoistuneista nettiputiikeista esim. http://www.ullanunelma.fi/valkoinen_variaine_592ml tai http://www.confetti.fi/Wiltonin-valkoinen-vaeriaine . Itseasiassa tuo aina on näimmä viralliselta nimeltään valkoinen väriaine, mutta mä puhun siitä aina valkaisuaineena, koska se valkaisee niin hyvin :)

      Oletan, että tarkoitat Milletin vaniljakreemijauhetta :) SItä olen löytänyt ainakin Citymarketin ja muistaakseni myös yhden hieman isomman Prisman hyllyiltä.

      Poista
  5. Onpas ihania kakkuja täällä! Valkosuklaamassan ohjeen kautta päädyin sivuillesi, onneksi:) Viikonloppuna pitää kokeilla anopin 60v kakkua tehdä.. Mitenköhän kauan tuosta massasta tehdyt koristeet säilyy, kun ajattelin kukkasia koittaa väkertää.. Ja huoneenlämmössäkö säilyvät vaiko jääkaapissa? Hikoilevat varmaan nekin? Kiitoksia:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hiirenkorva :) Olen käyttänyt tätä massaa enimmäkseen vain kuorrutteisiin, mutta silloin kun olen tehnyt koristeita, olen säilytellyt niitä jääkaapissa suoraan kakun päällä. Hikoilemista en ole tuolloin havainnut. Ainoat huoneenlämmössä säilytetyt jutut on ollut E.T.-kakun pää ja raajat (http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/12/et-kakku.html) ja ne pysyivät hyvänä useamman viikon. Uskoisin, että koristeetkin säilyvät huoneenlämmössä pitkäänkin, elleivät sitten ala lötkistymään pikku hiljaa... Mutta kokemusta valitettavasti ei siis ole. Tuota säilyyttä pitäisi testata vielä paremmin, laitankin sen kokeilulistalleni samantein.

      Tämä vaaleaan siirappiin tehty massa on muuten hieman pehmeämpää ja helpommin käsiin sulavampaa, kuin glukoosisiirappiin tehty. Tuo glukoosisiirappinen massa pysyy helpommin muodossaan ja suosittelisin melkein mieluummin sitä koristeiden tekoon. Ohje löytyy täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/10/kaulittava-valkosuklaamassa-ii.html.

      Mukavaa, kun kävit :) Ja olisi kiva kuulla, mihin ratkaisuun päädyit koristeiden säilyttämisessä ja miten sujui.

      Poista
    2. Moikka! Olen aivan ihastunut valkosuklaamassaan :) En ole kuorruttanut sillä vielä kakkuja, mutta paljon kukkia (lähinnä ruusuja) ja yhden kissa-koristeen olen jo tehnyt..seuraavaksi olisi lumme tai lotus vuorossa.. Jääkaapissa hikoilivat, kun pari päivää olivat, mutta huoneenlämmössä säilytänkin jatkossa. Tein ekan version tummaan siirappiin, kun ei muuta ollut, ja onnistui sekin ihan hyvin. En vain ensin malttanut antaa tekeytyä, niin oli tosi lötköä. Massa on siitä kiva, että vaikka se lämpeneekin käsissä nopeasti, sen voi laskea hetkeksi odottamaan ja on taas pian muovailtavissa uudestaan! Ja kovettuu toisaalta myös kiitettävän nopeasti. Pitääpä kokeilla ens kerralla glukoosisiirapilla! Aurinkoista viikon jatkoa!

      Poista
    3. Moi! Hienoa kuulla, että olet noin innostunut valkosuklaamassasta ja onnistunut tekemään siitä koristeita hyvällä menestyksellä! Itse tein viime viikolla pitkästä aikaa koristeita ja massa käyttäytyi tosiaan mainitsemallasi tavalla. Eli hetki pöydällä auttaa liian pehmeää massaa aika nopsaan muovailukuntoon. Huomasin myös sen, että jo kovettuneita koristeita pystyi suht hyvin muokkaamaan vielä seuraavana päivänä, kun ensin hieman lämmitti massaa käsien välissä. Esim. tähän kakkuun http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/04/kissa-ja-lankakerat-kakku.html?showComment=1396432305011 edellisenä päivänä tekemäni narut hieman repesivät siirtelyvaiheessa, mutta pyörittelin massaa uudestaan käsien välissä, jolloin siitä tuli muovailtavaa ja sain narut tehtyä uudestaan. Uskoisin, ettei tämä massa varmaan koskaan kovetu sellaiseksi kuin esim. sokerimassa eli täysin kivikovaksi, vaan antaa enemmän anteeksi, jos jotain pitää muutella jälkikäteen. Tämä on kyllä helppo ja ihana työstä. Ja eikös se makukin ole aika paljon parempi kuin muilla massoilla ;)

      Kiitos vielä Hiirenkorva, kun tulit kertomaan kokemuksesi! :) Oikein aurinkoista ja ihanaa viikon jatkoa myös sinulle! :D

      Poista
  6. Sain lukijalta kysymyksen 24.2.2014 liittyen kakun leikkaantuvuuteen. Kommentti kuului näin, vastaus löytyy alempana. "Ihana blogi sulla ja inspiroivia ohjeita! Kovettuuko tuo valkosuklaamassa kun se on jääkaapissa? Siis sen jälkeen kun sen on kaulittu kakun päälle?"

    Tässä vastaus: Kiitos kommentistasi :) Massa kovettuu hieman, mutta ei kivikovaksi. Ei siis jää ihan niin pehmeäksi mitä on muovailuvaiheessa, mutta leikkaaminen sujuu ihan peruskakkulapiolla :) Se on hieman ehkä elastistakin. Massa alkaa itse asiassa hieman kovettua jo siinä vaiheessa, kun sitä laittaa kakun päälle. Tuota en olekaan tainnut huomata mainita. Eli jos kakku on kovin kylmä, kannattaa kakun vuoraus tehdä nopeasti, jotta massan ehtii laittamaan siististi ennen kuin se jähmettyy liikaa.

    Jos testaat tätä massaa, niin minusta olisi hienoa, jos tulisit kertomaan kokemuksesi siitä. On aina mukava kuulla, miten nämä ohjeet toimivat muiden keittiössä :)

    VastaaPoista
  7. Hei!
    Ihanan helpon tuntuinen ohje, joka pääsee kokeiluun heti viikonloppuna. Olisin kysynyt miten olet kiinnittänyt tuosta samasta massasta tehtyjä koristeita valkosuklaamassalla päällystettyyn kakkuun? Elintarvikeliimalla, siirapilla...?
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kuivuneet koristeet olen kiinnittänyt elintarvikeliimalla. Tuoreet koristeet, jotka eivät ole vielä kuivuneet (mm. ohueksi kaulitusta levystä leikatut tähdet ja sydämet) olen kiinnittänyt pienen pienellä tipalla vettä. Vettä tarvitaan vain sipaisu, niin massa tarttuu hyvin kiinni. Liika vesi pehmentää ja löystyttää massaa, joten sen kanssa kannattaa olla varovainen. Mukavia leipomishetkiä :)

      Poista
  8. Moikka! Voikohan tota valkosuklaamassa pakastaa? Ostettiin ainekset kahteen kakkuun mutta pärjättiinkin yhessä kakulla... Jäi massaa aikamoinen klöntti käyttämättä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Valkosuklaamassa säilyy huoneenlämmössä vaikkapa pakastepussin sisällä tai kelmuun käärittynä hyvänä useammankin kuukauden. Pakastaa en uskaltaisi, sillä tällöin koostumus saattaa kärsiä. Massa saattaa hieman kovettua pidemmän säilömisen aikana (ei kuitenkaan kivikovaksi), mutta sen saa helposti ja nopeasti pehmitettyä kuntoon lämpimillä käsillä vaivaamalla :)

      Poista
  9. Kiitos hyvästä kuorruteohjeesta! Yhden kakun päällystin jo tällä (ekaa kertaa elämäasä käytin massaa) ja tuli tosi upea! Nyt pitäisi tehdä kakku veljen vauvan ristiäisiin ja päälle pitäisi laittaa kimallesprayta. Miten kauan kakku kestää sprayta? Voinko siis laittaa kimalteen päälle aamulla kun kakku syödään klo 16? Vai pitääkö koristelu jättää viime tippaan? (Koristeeksi sokerimassasta lumihiutaleita ja vauva, nimi pikeerillä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kakku onnistui! :) Tämä on kyllä tosi helppo massa käsitellä, ja hyvänmakuinenkin, eikö? ;)

      Kuorrutatko kakun silloin aamulla vai jo edellisenä iltana? Olen huomannut, että pisaroiden ilmestyminen kakun pintaan ei aina vaadi edes kimallesprayta, vaan niitä tulee jo niinkin, jos kakun on kuorruttanut jo edellisenä päivänä. Itse laittaisin massan kakun päälle aamulla ja säästäisin muun koristelun mahdollisimman lähelle tarjoilua. Siis jovain vain pinnan kuivuus on tärkeää. Jos tässä ajassa pinnalle ehtii muodostua vesipisaroita, ne saa pois kevyesti paperilla pyyhkimällä. Pyyhimisen jälkeen pintaan voi sivellä kevyesti tomusokeria, se kuivattaa pintaan entisestään, eikä se pääse helmeilemään niin helposti. Mutta jos iltapäivällä on kiire, niin toki koristelun voi tehdä jo aamulla. Jääkaapin olosuhteista ja kakun täytteestä (siis sen kosteudesta riippuen) pinnalle saattaa ilmestyä hieman kosteutta, mutta toisaalta haittaako tuo? Se tuo vain pientä lisäefektiä kakkuun :) Saitko tästä riittävästi vastauksia? Kysele ihmeessä, jos jokin jäi vielä kalvamaan mieltä :)

      Kivoja kakun tekohetkiä :)

      Poista
  10. Hei, tein valkosuklaamassaa juuri ja sen on tarkoitus tulla huomiseen synttärikakun päälliseksi. Massa tarttui kovasti sormiin vaivatessa, missä vika? Onko tomusokeria liikaa vai liian vähän, vai onko massa kenties liian lämmin? :D ihanaa jos ehdit vastata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Massa on tuoreeltaan ja lämpimänä todella pehmoista ja tahmeaakin. Itse käytän massan teossa käsineitä, joista se irtoaa paremmin kuin paljaista käsistä, joten en osaa tarkkaan sanoa tuohon tarttuvuuteen, mutta tahmeaa se siis ainakin on. Jos mittasit aineet tarkkaan, uskon, että massa on ihan hyvä, mutta vaatii vielä kunnon vetäytymisen ja jäähtymisen. Odottele siis rauhassa muutama tunti ja kokeile massaa varovasti vaikkapa illalla uudestaan. Silloin sen pitäisi olla jo hieman tiiviimpi, eikä tarttua käsiinkään enää kovin helposti. Aamusella sen sitten pitäisi jo olla valmista kuorruttamiseen. Jos se on aamulla kovaa, lämmitä ja vaivaa sitä käsien välissä, niin se lämpenee ja tulee pehmeämmäksi pikku hiljaa kuorrutamiskuntoon :)

      Tuli muuten mieleen, että erottuiko massasta vaivatessasi rasvaa? Eli näyttääkö se siltä, että pinnalla olisi öljyä ja onko seos ryynimäistä? Vai onko se suht tasaista, vaikkakin pehmeää ja tahmeaa?

      Poista
    2. Ei erottunut rasvaa. Massa oli hyvin pehmeää ja vaivatessa tahmeaa. Kokeilen illalla ja toivon parasta! Värjäsin massan muuten elintarvikevärillä. Voikohan se muuttaa rakennetta?

      Poista
    3. Elintarvikevärin käyttäminen muuten vaikuttaa rakenteeseen, se tekee massasta löysempää. Kiva, jos ehtisit vielä kertomaan kokemuksesi :) Miten massan kanssa lopulta kävi? Onnistuiko kakun vuoraaminen?

      Poista
    4. Kakun vuoraaminen onnistui ensikertalaiseksi mielestäni hyvin! :) lisäsin tomusokeria enemmän kuin ohjeessa oli, olisiko sitten väriaineella ollut vaikutusta!? Vaikea sanoa kun ei ole vertailukohdetta. Tätä käytän kyllä uudestaankin, maistui yllättävän hyvälle :)

      Poista
    5. Olipas kiva kuulla, että onnistui :) Ja hyvä, että lisäilit tomusokeria, se tosiaan auttaa, jos seos on liian löysää. Testailin muuten joskus aikoinaan elintarvikevärillä värjäämistä ja käytin tomusokeria tosiaan aika paljon enemmän, jotta massasta tuli helpommin käsiteltävissä oleva. Ja kiva, että massa myös maistui :)

      Poista
  11. Moikka, houkuttaisi kokeilla kakun päällystämistä valkosuklaamassalla mutta epäilyttää tuo pinnan "hikoilu". Jos vertaat perus sokerimassakuorrutteeseen niin hikoileeko reilusti enemmän? Joudun kuitenkin päällystämään kakun edellisenä päivänä enkä halua että kakku on aamulla märkä pinnasta. Terkuin, Enni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Cookies'n enni :) Valitettavasti en ole kuorruttanut kakkua sokerimassalla kuin kerran joskus vuosia vuosia sitten eli en pysty vertailemaan hikoilemista siihen. Valkosuklaamassalla kakku tosiaan hikoilee, ja hikipisaroiden määrä riippuu muusta kosteudesta ja myös kakun täytteistä/pohjasta.. Tiukemmilla (moussemaisilla) täytteillä ja kahvikakkumaisilla pohjilla hikoilua on hieman vähemmän. Lisäksi lämpötilan vaihtelut huoneenlämmön ja jääkaapin välillä muodostaa helpommin pisaroita.

      Hikipisarat pystyy tarvittaessa kuitenkin pyyhkimään pois, ja myös tomusokerilla pystyy "kuivattamaan" kakun pintaa. Onnistuuko kakun tekeminen niin, että kuorrutat sen edellisenä päivänä, ja koristelet vasta seuraavana? Tällöin voisit ennen koristelua ripotella kakun päälle ja reunoille tomusokeria ja pyyhkiä pisarat pois sen avulla. Miltä kuullostaa? :)

      Poista
  12. Hei ! Löysin juuei blogissa ja uuniin on juuri menossa mehevä suklaakakkupohja :) Tää massa on mulle ihan uus juttu, oon aikasemmin vain marsipaanilla päällystäny. Miten eroaa siitä ? Entä voiko tällä kuorruttaa kauhen kulmikkaita kuten esim ylioppilaskakkua ? :) Kiitos paljon vastauksesta ! - Julia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Julia! :) Olen ehkä melko huono kertomaan marsipaanin ja valkosuklaamassa eroista, sillä olen päällystänyt marsipaanilla kakun vain kerran(!) elämäni aikana. Siitä kerrasta kuitenkin jäi mieleeni sellainen juttu, että marsipaani tuntui repeävän hieman helpommin kuin valkosuklaamassa. Tai onhan noita repeämiä tullut joskus myös valkosuklaamassaan, mutta itse ainakin koin, että ne on helpompi korjata valkosuklaamassarepeämät kuin marsipaanin halkeamat. Ja maku näissä massoissa on aivan eri luokkaa! Itse en ainakaan pidä marsipaanista, mutta tätä valkosuklaamassaa voisin puputtaa enemmänkin ;)

      Tällä valkosuklaamassalla onnistuu myös kulmikkaiden kakkujen kuorruttaminen. Olen tällöin jättänyt massan hitusen normaalia paksummaksi. Esim. täällä on lääkärintakkikakku, jossa olen käyttänyt tätä massaa http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/06/laakarintakki-kakut-valmistujaisiin.html .

      Toivottavasti vastauksestani on hyötyä. Kysele ihmeessä lisää, jos jotain tulee vielä mieleen. Ja jos testailet tätä massaa, niin olisi mukava kuulla, miten onnistui ja mitä pidit siitä :)

      Toivottavasti myös suklaakakkupohja onnistui :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...