keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Vadelmamousse

Tämä on ihanan vadelmainen, raikas täyte kakun väliin. Ja miksei vaikka muutenkin nautittuna!


Vadelmahillon voi korvata vadelmasoseella (n.350-400g). Tällöin pitää laittaa liivatejauhetta hieman enemmän, 3 tl riittänee.

Vadelmamousse

Tästä riittää n.24 cm kakun kahteen väliin hyvänpaksuiset kerrokset.

Aineet:
2.5 dl Flora Vispikermaa
200g Hyla, creme bonjour maustamatonta tuorejuustoa
150g Hyla ranskankermaa
100 g hyla maitorahkaa
n.400-450g itsetehtyä vähäsokerista vadelmahilloa
3 tl vaniljasokeria
n.1dl sokeria (maun mukaan)
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä

Ohje:
Sekoita liivatejauhe veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä turvonnutta liivatejauhetta mikrossa n. 15 sekuntia, kunnes se on kokonaan sulanut. Sekoita  tuorejuusto, ranskankerma, maitorahka, vadelmahillo ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon veteen liuotettu, sulanut liivateseos ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen/vatkaten. Lisää lopuksi kerma. Täytä kakku. Anna täytteen hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Vinkki:
* Täyte on ennen hyytymistään löysää, joten kakun täyttämisessä kannattaa käyttää apunaan irtoreunavuoan reunoja ja täyttää kakku reunojen sisäpuolelle. 

* Jos et omista irtopohjavuokaa/irtoreunoja, kakun voi täyttää myös samassa vuoassa, missä kakkupohjakin on paistettu. Vuoraa tällainen umpinainen vuoka ensin kunnolla kelmulla niin, että kelmu tulee reippaasti reunojen yli. Laita vuoan pohjalle alin kakku pohja, kostuta, laita täytettä, laita toinen pohja ja jatka samalla tavalla. Kääräise lopuksi vuoan yli tullut kelmu kakun päälle ja hyydytä kakku jääkaapissa. Kun täyte on hyytynyt, kippaa kakku pois vuoasta ja poista kelmut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...