tiistai 3. heinäkuuta 2012

Mustikkainen New York Cheesecake

Netistä löytyis ihanan kuulloinen ohje mustikkaiseen juustokakkuun. Muokkailin sitä hieman omaan käteen sopivammaksi. Vein sen mökille tuliaisiksi ja kakku hupeni alta aikayksikön kuuden ihmisen käsissä! Tämä kestää mainiosti myös pakastamisen!

Pohja:
200 g Digestive keksejä
100 g margariinia
1.5 rkl sokeria 

Täyte:
1 dl sokeria
2.5 tl vaniljasokeria
1 dl maissijauhoa (ei tärkkelys)
600 g tuorejuustoa (ehdottomasti Philadelphia)
1 prk (200 g) rahkaa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
2 tl sitruunan mehua
200 g valkosuklaata
1 ½ dl pakastemustikoita

Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula rasva. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri ja maissijauho. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada seokseen kerma vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää sitruunan mehu. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 25-30 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla, jos se tummuu liikaa paiston aikana. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 6-8 tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...