sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kasvispiirakka



Tätä ohjetta ei turhaan netissä kehuttu! Oli niin mahdottoman hyvää, parempaa kuin edes mikään tekemäni lihaa sisältävä piirakka koskaan. Taidan alkaa kasvissyöjäksi :)
 
Ohjeesta tulee iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm

Pohjataikina:
3 dl Hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g voita, margariinia tai öljyä
2 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl kevytkermaa tai soijakermaa
0.5 tl suolaa

Kasvistäyte:
1 rkl voita, margariinia tai öljyä
100 g purjosipulia
300 g parsakaalia
1 paprika
½ dl Hiivaleipäjauhoja
2 dl maito
½ tl kirveliä
½ tl rakuunaa
1 tl basilikaa
½-1 kasvisliemikuutio
50 g sinihomejuustoa
50 g Koskenlaskija voimakas-sulatejuustoa
1 dl emmental-juustoraastetta

Leivitykseen:
Myllyn Paras Korppujauhoja

Sekoita leivinjauhe ja suola kulhossa hiivaleipäjauhoi hin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja parsakaalia n. 10 min. Lisää pieniksi kuutioitu paprika ja hiivaleipäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen. Levitä täyte piirakkapohjalle.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...